Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide. Rendben!
Termékek Menü
0
   
Ön itt jár: >

Fafestékek, fa lakkok, fa lazúrok, gittek

Itt szűkítheti a keresett termékek körét:
Gyártó szerint
Felhasználás szerint
Szín
Ár
Felhasználás helye
Festék fajta
Festék típusa
Fényesség
Higítás
Kiszerelés
Nézet:
Rendezés:

Lavírozzon a lazúr világában!

Az optimális lazúr kiválasztása prioritást élvező feladat, ahogy a lazúrozás folyamata sem elhanyagolható. Alábbi cikkünkben utóbbi témát próbáljuk, némileg szakmai szemmel kifejteni, használható tanácsokkal kiegészíteni. A fa természetes szépségének megőrzése nem maikeletű dolog. Már évezredek óta tisztelik, és védelmezik a természet ajándékait. A finom elosztású pigmenteket tartalmazó olajos, vagy éppen szeszes lazúrokkal ma már nemcsak a fa megmunkálásában jártas mesterek alkothatnak csodálatos remekműveket. A termék lényege, hogy az összetételétől, és a színétől függően eltérő mértékben engedi láttatni a fa változatos erezetét. A munkafelületek megjelenése éppen ezért markánsan befolyásolható a kiszemelt anyag milyenségével.

Vágjunk bele: elő a lazúrral!

Az első lépés a felhasználni kívánt anyagmennyiség megállapítása. Ez bizony komoly feladat, és nem olyan egyszerű a kivitelezése, mint gondolná. A már kezelt, pórustömített fa kevesebbet, míg az alacsony nedvesség tartalmú variáció többet vesz fel. Ez csak két példa a milliónyi variáns közül. Az időjárás viszontagságainak kitett elemeket filmképző lazúrral nem érdemes kezelni, mert a tágulás, változás idővel megrepeszti a felvitt réteget. A mérettartó, vagy korlátozottan mérettartó tárgyakhoz tökéletes választás a vastaglazúr. A lazúr felkenését a festett terület belsejében érdemes megkezdeni, semmiképpen sem a széleken. A csuklóból, lazán elindított mozdulatok segítségével az ecset egyenletesen át tudja járni a felületet. A hosszanti csíkokat keresztezve teljesen egyenletessé oszlatható a felvitt lazúrréteg. A felvitt rétegek között a munkafelület megcsiszolása mindenképp javasolható a makulátlan végeredmény érdekében.

Összehasonlító
Gyártó
Szín
Festék fajta
Felhasználás szerint
Higítás
Festék típusa
Létra típusa
Szerszám típusa
Hőszigetelés típusa
Vakolat típusa
Burkolóanyag fajtája
Burkolóanyag típusa
Burkolóanyag minősége
Szilikon típusa
Fényesség
Ragasztó típusa
Poráru típusa
Felhasználás helye