Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

A falfesték alkalmazásáról néhány szóban

A beltéri falfesték használata egyszerűnek tűnhet, hiszen egy hengerrel, ecsettel vagy szórófej segítségével egyszerűen fel kell vinni a falra. Ez valóban nem bonyolult metódus, de a végeredmény szempontjából rendkívül fontosak a festést megelőző előkészületek.

Minőségi falfestékkel minőségi munka

Ez úgy érhető el, hogyha előzőleg kellőképp kijavítottuk a sérült falfelületet. A réseket, lyukakat repedéseket glett anyaggal betömködve, egyenletes felületet érhetünk el a csiszolást követően. Mindenképp adjunk elég időt, hogy a glett megszáradjon, különben a festéskor foltok jelenhetnek meg a festékrétegen. Az sem kizárt, hogy a nedvesen hagyott részen a falfesték egy idő után elkezd leperegni, felpúposodni stb. A csiszolás után gondoskodni kell a falak portalanításáról, amit a legegyszerűbben mélyalapozó használatával oldhatunk meg. Ezt nevezzük impregnálásnak. Ilyenkor ideális felületet teremtünk, amitől jobban tapad majd a falhoz és ezzel egyetemben egyenletes fedést biztosíthatunk.

A falfesték felvitele rétegenként történik

Hogyha szerencsénk van, akkor már az első réteg tökéletes, folt- és csíkmentes fedést képez a falakon. Ha nem szeretnénk a véletlenre bízni a dolgot, akkor nem árt 2 réteggel dolgozni. Számos gyártó azt ajánlja, hogy az első falfesték réteget hígíthatjuk vízzel. Az arányok rendszerint fel vannak tüntetve a termékeken. Mivel ezek a festéktípusok vízalapúak, ezért gyorsan száradnak és nincs kellemetlen szaguk. Ne ijedjen meg, hogyha festés után röviddel még foltos a fal. Várja meg a teljes száradást!

Tartalomhoz tartozó címkék: beltéri falfesték falfesték