Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

A kültéri festék alkalmazásáról röviden

A kültéri lazúrfesték általános tulajdonsága, hogy a száradást követően szép és strapabíró bevonatot képez az adott időjárási viszontagságoknak kitett kültéri objektumon. A fa festésére alkalmas kültéri festéket használhatjuk lépcsők, kerítések és egyéb kerti bútorok esetében is. Nemcsak a termék minőségén múlik a végeredmény, hanem sokat számít, hogy milyen változattal dolgozunk.

 

Akár a régi, elavultnak tűnő kültéri tárgyakat is újjávarázsolhatjuk. Tény, hogy minél öregebb egy objektum, annál nagyobb odafigyelést igényel a felújítás szempontjából. Az első mindig a csiszolás. A régi festékréteg, lakkozás eltávolítása. Ezt követően jöhet az alapozás, majd a festékrétegek. Amennyiben helyesen járunk el és betartjuk ezeket a lépéseket, látványos végeredmény érhető el a kültéri festék alkalmazásával.

Állapotfelmérés után jöhet a kültéri festék

Minden az alapoknál kezdődik. A megviselt felületek kijavítása elemi fontosságú a kültéri festék használata előtt. Ezen múlik, hogy mennyire lesz tartós a festés az felületen. Ha gondosan kijavítottuk a hibákat és elvégeztük a szükséges előkészületeket, a festék felvitele már gyerekjáték lesz. Ez általában történhet hengerrel, ecsettel, szórópisztollyal.

Kültéri festék – a kevesebb néha több

Fontos a megfelelő adagolás. Inkább szánjunk több időt a munkára! Hagyjuk megszáradni az anyagot és ne siessük el a rétegek felvitelét! Attól, hogy egyszerre több kültéri festéket kenünk a felületre, nem lesz tartósabb az eredmény. Sőt, ezzel súlyos hibát követünk el, mivel lassabban fog száradni, továbbá megfolyhat és egyéb esztétikai hibákhoz is vezethet a helytelen adagolás.

Tartalomhoz tartozó címkék: kültéri fa festék kültéri festék