Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

A medencefesték használatáról röviden

Az elnevezésével ellentétben, a medencefesték nem csupán medencék festésére szolgál. Mivel a száradását követően a megszilárdult bevonat rugalmas marad, továbbá kopásálló és korlátozott nyomásálló tulajdonságokkal is rendelkezik, ezért használható kádak, tartályok festésére is.

A kínálatban található DECORA klórkaucsuk medencefesték számos előnnyel rendelkezik. Főként a tartóssága miatt kedvelik sokan. A sós víz sem tesz kárt a felület szerkezetében, hogyha ilyen bevonat található rajta. Még a penész kialakulását is megakadályozza, az összetételének köszönhetően. Kültéri medencékhez is ideális választás. Hogyha beltérben kívánjuk alkalmazni a medencefestéket, akkor mindenképp gondoskodni kell a helyiség megfelelő szellőztetéséről.

A medencefesték használata során fontos a megfelelő védőfelszerelés (védőkesztyű, védőszemüveg, arcvédő) viselése. Ecsettel, hengerrel és szórással egyaránt felhordható. Mindhárom esetben gondoskodnunk kell a felület alapos előkészítéséről. A tartós bevonat érdekében ajánlott két rétegben felhordani a medencefestéket. Az első réteg felvitele után elég csupán 4 óra száradási időt biztosítani. Ezután következhet a második réteg, amit nem szükséges hígítani. Az első réteg esetében a hígítás 5%-os lehet. A teljes száradási idő a megfelelő hőmérséklet mellett (25°C-on) egy teljes napot vesz igénybe. Fafelület festése esetén érdemes a fa nedvességtartalmát is figyelembe venni, ami legfeljebb 20% lehet. Végül egy, a vegyi anyagokkal és oldószerekkel szemben is ellenálló felületet kapunk.

Tartalomhoz tartozó címkék: betonfesték medencefesték