Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

A parkettalakk alkalmazása

A megfelelő parkettalakk kiválasztása prioritást élvez a tökéletes végeredmény reményében. Nem feltétlenül csak teljes felújítás során lehet szükség a lakkrétegre, natúr, megviselődött, régi  parketta is könnyedén újszerűvé varázsolható egy kis hozzáértő gondoskodás segítségével.

A selyemfényű és a matt variációkon kívül, akár színes alternatívákban is gondolkodhat, annak megfelelően, hogy milyen stílusjegyeket tart szem előtt. Nagymértékben meghatározó az adott helyiség hangulata és kisugárzása, valamint a térben szerephez jutó árnyalatok sem mellékesek. A lakkozás folyamatának egyik leglényegesebb pontja, amin nagyjából az eljárás sikere áll vagy bukik, a felület előkészítése.

Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy milyen jellemzőkkel megáldott talajra próbálja meg felvinni a gondosan kiválasztott alapanyagot. Általános érvényű szabály, hogy a felületnek szennyeződésmentesnek kell lennie. Sem viaszos foltok, sem zsíros anyagmaradványok, sem egyéb oda nem illő komponensek nem kaphatnak teret. A teljes és precíz tisztítás tehát elengedhetetlen.

Az a parketta mely már volt lakkozva szintén nagy odafigyelést igényel a felkészítési fázisban. Csak úgy nem vihető fel az új réteg. Ha a lekenni kívánt felület lakkrétege minimálisan kopott, akkor kézi csiszolással pillanatok alatt megfelelő állapotba hozható a felület. Ám, ha a parketta rettentően megviselt, a lakk hiányos stb. akkor gépi csiszolással el kell távolítani a régi bevonatot.

A parkettalakk új alapot adhat!

A szakszerűen felhordott - ecsettel, vagy hengerrel - lakkréteg jópár óra száradási időt igényel, de pár nappal később a felület használatra kész. Nyilván kivételt képeznek azok a helyszínek, ahol komoly igénybevételnek van kitéve a parketta például tornatermek, tánctermek esetén akár két hét várakozási idő is szükséges lehet.

Tartalomhoz tartozó címkék: parkettalakk átlátszó lakk