Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

A purhab eltávolítása akár könnyedén is lehetséges

A még meg nem kötött purhabot mindig könnyebb eltávolítani, de arra is szükség lehet, hogy a teljesen megkeményedettet vagy régi purhabot kell letisztítani egy felületről.

 

A purhab egy nagyon erős ragasztó és kitöltő anyag, mely ellenáll víznek, savaknak, sokféle kemikáliának és még a mechanikai hatásokkal szemben is kiváló. Ezért a purhab eltávolítása nem egyszerű feladat. Megfelelő technikával és erre kifejlesztett anyagok segítségével viszont könnyedén megoldható feladattá válik.

Első lépésben mechanikai tisztogatásba kell kezdeni, ahol lehetséges le kell vágni, fűrészelni, flexelni a fölösleget vagy azt a régi anyagot, amire már nincsen szükség. Amikor már nagyrészt ezt sikerült eltávolítani, akkor léphet színre a purhab eltávolító szer. Ez egy pasztaszerű anyag, melyet fel kell vinni a purhab maradványos felületre és kivárni a hatóidőt.

Ezután már igen könnyen letörölhető a feloldódott purhab egy száraz ruha segítségével. Ha mindezzel végzett, érdemes a felületet hagyományos módszerekkel is áttisztítani. Arra azonban mindenképpen figyeljen oda, hogy a megvásárolandó purhab eltávolításra szánt termék címkéjét olvassa el, mert nem mindegyik készítmény alkalmas mindenhez.

Lehetséges, hogy porózus felületen nem tudja azt alkalmazni, esetleg a réz és vörösréz felületeken nyomot hagyhat, vagy mattá teszi a kezelt felületet. Mindig olvassa el és tartsa be a használati útmutatót, kérdezze meg a szakeladót és ha biztosra akar menni, csináljon egy kis felületen próbatisztítást.

Tartalomhoz tartozó címkék: purhab oldószer purhab eltávolítása