Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

A zománcfesték felvitelének előkészítése

A menthetetlennek tűnő vasból és fából készült szerkezetek teljes mértékben újszerűvé varázsolhatóak a Trinát magasfényű zománcfesték használatával. A minőség önmagáért beszél, hiszen ez a márkanév jól ismert a megbízható festékek kategóriájában. Ettől kezdve már Önön múlik a végeredmény, de ne aggódjon, mert könnyen elsajátítható a fa- és fémfelületek szakszerű átfestése.

Előkészítés fém esetében

Azért, hogy a zománcfesték a száradást követően tényleg jól mutasson és védje is a felületet, a fémek esetén mindig oxidmentesítéssel kell kezdeni. Majd ezt követi a zsírtalanítás, amit lakkbenzinnel tehetünk meg a legegyszerűbben. A tartósság érdekében ne hagyjuk ki a zománcfesték felvitele előtt a korróziógátló alapozó alkalmazását sem! Ezt szintén megtalálhatja a Trinát termékei között. Mestertapasszal kijavíthatóak az egyenetlenségek. Nincs más hátra, mint egy kis csiszolás, portalanítás és kezdődhet is a festés a zománcfestékkel.

A fával is hasonló a helyzet

A munka nehezebb és időigényesebb része ebben az esetben is az előkészületekkel történik. De ez érthető, hiszen senki sem szeretne egyenetlen, felemás, repedezett végeredményt kapni. Tehát először kenjük át a felületeket favédő szerrel a rovarok és gombák ellen. A pórustömítés fontos, hogy ne a fedőfestékünket szívja be a fa. Az egyenetlenségek elsimítása szintén nem maradhat el, amit megint csak a csiszolás követ. A régi nagy festők a 2 réteg alapozásra esküsznek és végül felvihetjük a zománcfesték. Ezeket betartva, sokáig gyönyörködhet a kifogástalan végeredményben.

Tartalomhoz tartozó címkék: Trinát zománcfesték zománcfesték