Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

AcrylStar Homlokzatfesték Felületkiegyenlítő homlokzatfesték 25 kg fehér

Webshop ár:

39.290 Ft (30.937 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: C852437
Cikkszám: 13147
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

Caparol AcrylStar homlokzatfesték - Fehér

Matt, nagy fedő- és töltőképességű homlokzatfesték

A Caparol Acrylstar egy homlokzatfesték, amelynek fő felhasználási területe az agresszív légszennyeződések ellen jól védő homlokzati bevonatok létrehozása. Beltérben is igen jól alkalmazható erős igénybevételnek kitett felületeken, hiszen jól állja a súrolást (DIN 53778 szerint), víztaszító jellegéből adódóan (DIN 4108 szerint). Ebből kifolyólag az időjárásállósága is garantált, viszont mégis páraáteresztő. A termék kötőanyaga vizes polimer diszperzió, amely vízzel hígítható, környezetkímélő és nincs kellemetlen szaga. Lúgálló, nem szappanosodik. A festék matt fehér színű, viszont színezhető Amphibolin mély színű festékekkel és színező pasztákkal, vagy Alpinacolor termékekkel. Alkalmas optikai kiegyenlítésre durván lehúzott vakolatfelületeken, vastag rétegű festésre, valamint sima és finoman strukturált felületű bevonatok készítésére.

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Távolítson el az alapfelületről minden olyan anyagot, amely akadályozhatja a megfelelő tapadást.

Az esetleges sókivirágzást száraz keféléssel kell eltávolítani, majd Caparol Tiefgrund TB alapozóval alapozni. A kisebb vakolathibák kijavítását a alkalmas finomszemcsés simítótapasszal kell végezni. Ha az alapfelületen rosszul tapadó, ásványi kötőanyagú festékréteg található, a réteget csiszolással, drótkefézéssel, kaparókéssel, vagy más megfelelő módszerrel maradéktalanul el kell távolítani. A letisztított felületet nagynyomású forróvízsugárral utánmosni, majd teljesen kiszáradni hagyni. Alapozás Caparol Tiefgrund TB alapozóval.

Az új vakolatokat 2-4 héten át nem szabad bevonni. A javítási helyek teljesen kötöttek és kiszáradtak legyenek. Durvapórusos, szívóképes, enyhén morzsolódó vakolatokra Caparol Mélyalapozó LF alapozás, erősen morzsolódó, málló vakolatokra Caparol Mélyalapozó TB alapozás szükséges.

Téglafalazatok közül átfestésre csak a fagyálló, zárványmentes burkolótégla, vagy klinkertégla felületek alkalmasak. A falazat repedésmentesen fugázott, száraz és sókivirágzástól mentes legyen. Alapozás Caparol Mélyalapozó TB alapozóval. Ha a köztes rétegen barna elszíneződés jelenne meg, akkor a bevonást vízmentes Duparol homlokzatfestékkel kell folytatni.

Ha a felületen fényes lakk vagy bevonat található, fel kell azt érdesíteni.

A termék alkalmazása

A Caparol AcrylStar festéket legfeljebb 10% vízzel hígítva használja. Zárórétegként a hígítás aránya legfeljebb 5% lehet. Kézi színkeverés esetén a színárnyalati eltérések kizárása érdekében a felhordani kívánt teljes mennyiséget egyszerre kell beszínezni. A termék felhordható ecsettel, hengerrel, és airless szórással is. A gépi feldolgozáshoz a pontos útmutatót a termék és az eszköz műszaki útmutatójában találhatja. Mindig kövesse az utasításokat. A bevonatot friss a frissbe technikával hordja fel. A termék nem alkalmas vízhatásnak kitett, vízszintes felületek fedésére.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a keverés, a feldolgozás és a kötés ideje alatt. A bevonat 4-5 óra elteltével porszáraz és átvonható, 24 óra múlva esőálló. Kb. 3 nap után éri el a szárazság és a teljes értékű igénybevételt. A száradást a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegye figyelembe a többi munkamenet szempontjából. A megadott várakozási idők +20 °C és 65%-os relatív páratartalom mellett értendők.

A munkaeszközöket használat után vízzel kell tisztára mosni.

Tárolás

Hűvös, de fagymentes helyen.

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.caparol.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek