Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Amphibolin Csúcsminőségű kül-és beltéri falfesték 9,4 l Bázis 3 (transzparens)

Nem értékelt
Gyártó cikkszám: C788115
Cikkszám: 13040
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

Amphibolin - Bázis 3

Selymesen matt, univerzális, sokoldalúan használható homlokzati és beltéri festék

A Caparol Amphibolin egy csúcsminőségű festék, amely sokoldalúan használható a legkülönbözőbb felületeken, kültérben és beltérben egyaránt. A speciális kötőanyag formula külsőleg egy az időjárás viszontagságainak ellenálló réteget képez, sima és finoman strukturált felületeken, valamint kiválóan tűri az agresszív légszennyezést. Beltérben különösen ajánlott magas igénybevételnek kitett felületeken és Capaver üvegszálas tapéták bevonataként. Magas fényvisszaverő tulajdonsága miatt kiválóan alkalmazható gyengén megvilágított helyeken, mint folyosók, lépcsőházak, tárolók, műhelyek és mélygarázsok. Tartós, nagy teherbírású, súrolás- és kopásálló, struktúramegtartó felületet képez. Tulajdonságai révén csökkenti az ún "írás-effektet" a színezett felületeken. A termék emisszió-minimalizált és oldószermentes, vízzel hígítható, kíméli a környezetet, és szagtalan. Különösen jó tapadási tulajdonságai miatt szinte minden alapfelületen sikerrel alkalmazható, a PII-es és PIII-as habarcs csoportba tartozó ásványi alapú vakolatokon, betonon, mészkövön, homokkőn, vakolatlan tégla-felületeken, betonit lemezen, stabil meglévő régi bevonatokon, horganyzott felületeken, kemény PVC-n és nem mérettartó fán. Az Amphibolin nem alkalmazható többrétegű homlokzati hőszigetelő rendszerekhez (THR / ETICS / WDVS). Az elérhető színárnyalatokról érdeklődjön kollégáinknál.

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Távolítson el az alapfelületről minden olyan anyagot, amely akadályozhatja a megfelelő tapadást. Az egyes felületek speciális előkészítési módjairól pontos leírást talál a termék műszaki leírásában, amelyet a gyártó honlapjáról tölthet le.

A termék alkalmazása

A termék feldolgozható ecsettel, hengerrel vagy Airless szórással. Amennyiben az Amphibolint gyenge, nem megfelelő nedszívású felületre Airless szórással szeretné feldolgozni, akkor alapozórétegként CapaGrund Universalt kell alkalmazni. Durva felületeken az alap, közbenső és a végső bevonatot 5% vízzel hígítsa és jól oszlassa el. Befejező, fedő réteg esetén javasolt a termék higítatlan alkalmazása.

Érdemes a felületre egyszerre megrendelni a teljes anyagmennyiséget a színárnyalati eltérések elkerülése végett.

A munkaeszközöket használat után vízzel kell tisztára mosni.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a keverés, a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Óvja a munkafolyamat közben és a kötés ideje alatt a felületet az időjárás viszontagságaitól, a közvetlen napsugárzástól, erős széltől, esőtől, például állványvédő háló használatával.

A bevonat 4-5 óra elteltével porszáraz és átvonható, 24 óra múlva esőálló. Kb. 3 nap után éri el a szárazság és a teljes értékű igénybevételt. A száradást a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegye figyelembe a többi munkamenet szempontjából. A megadott várakozási idők +20 °C és 60%-os relatív páratartalom mellett értendők.

Nem alkalmas vízszintes és vízzel állandóan érintkező felületek festésére.

Tárolás

Hűvös, de fagymentes helyen.

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.caparol.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.