Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit Baumacol AquaSafe szigetelő és feszültségmentesítő lemez 30m2

Webshop ár:

128.290 Ft (101.016 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 956535
Cikkszám: 12200
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 2.290 Ft
Gyártó:
Méter
30m

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Menny.:tekercs

Leírás és Paraméterek

Baumacol AquaSafe

szigetelő és feszültségmentesítő lemez

 

A Baumacol AquaSafe kül- és beltéri felhasználásra készült feszültségmentesítő lemez. Kerámia és természetes lapburkolatok alatti rugalmas lapszigetelésre van tervezve. Nagy szakítószilárdság és rugalmasság jellemz. Hosszútávra tervezték, ezért kifejezetten elenáll az öregedésnek, és a különböző vegyi hatásoknak. Egyszerű és gyors vele a munka.

 

Felhasználása

Egyaránt alkalmas fal- és padlószigetelésre olyan helyiségekben, amelyek erősen ki vannak téve akár nedvességnek, akár vegyi terhelésnek (mint pl. ipari konyhák, éttermek, nedves helyiségek). 

Párhuzamosan és merőlegesen is felvihető, magassági eltolás nélkül, de az optimális eredmény érdekében a legtöbb figyelmet arra kell fordítani, hogy az alap megfelelően elő legyen készítve. Víztaszító alapra nem használható.

 

Az alapfelület előkészítése

Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. A gyártó különböző kapcsolódó termékekkel segíti elő, hogy a szigetelés optimális eredménnyel járjon.

  • az alapfelületen található repedések esetén kiöntőgyanta használata ajánlott
  • egyenetlen felületek kiegyenlítéséhez megfelelő lehet egy cementbázisú javítóanyag, amilyen például a Baumit Preciso
  • a felület porózussága esetén karcglettelés a megoldás (pl. Baumacol FlexTop)
  • amennyiben meglévő burkolatra, vagy más okból nem nedvszívó felületen szeretnénk alkalmazni, akkor alapozásul tapadóhíd képzése szükséges, erre alkalmas például a Baumit SuperPrimer
  • ha az aljzat nedvszívó, diszperziós mélyalapozóval előkezelni (pl. Baumit Grund)
 

A termék alkalmazása

Mielőtt hozzákezd a Baumacol AquaSafe Interior felviteléhez, a feszültségmentesítő lemezt terítse ki. Ahol a térkialakítás megkívánja, ollóval, tapétavágóval méretre vágható. Az alapfelületet kenje elő megfelelő burkolatragasztóval (Beltérben min. Baumacol FlexUni C2 TE, kültérben C2 TE S1 osztály besorolású; fogazat 4 vagy 6 mm).

Ragasztóval előkenve fektesse le a feszültségmentesítő lemezt minimum 5 cm-es átlapolással, de medencék esetében ezt növelje 10 cm-re.

A lefektetett feszültségmentesítő lemezt fontos lepréselni, ehhez simító vagy gumihenger használatát javasoljuk, elkerülvén a légbuborékokat. A lemezek elhelyezésekor vegye figyelembe az alapfelület tagoltságait, a csatlakozásoknál ügyeljen a keresztfugák elkerülésére. Élek, belső és külső sarkok esetén, valamint fugáknál használjon a szigeteléshez sarokerősítő szalagot, vagy megfelelő lezáróprofilt.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A bedolgozás ideje alatt az anyag, a levegő, és a felület hőmérséklete sem lehet +5 °C alatt. A feszültségmentesítő lemezt a lefektetése után óvjuk az időjárás viszontagságaitól (erős szél, eső, közvetlen napsütés), mert fontos, hogy a ragasztóágy megőrizze a nedvességtartalmát. Különösen kültéri beépítés esetén kell gondoskodni tehát a felület takarásáról, árnyékolásáról, amennyiben az tűző napnak van kitéve, vagy az átlagosnál magasabb a hőmérséklet. A ragasztóhabarcs kötését a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest. Fontos az aljzatra vonatkozó előírások pontos követése a jó eredmény elérése érdekében.

A feldolgozás során a vonatkozó szabályokat, normákat és műszaki irányelveket tartsuk be.

 

Tárolás 

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható.

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Felhasználás helye Kül-és beltéri
Felhasználás szerint Vízszigeteléshez
Szélesség 1000 mm
Vastagság 0,8 mm
Kiszerelés 30 fm, 30 m²/tekercs
Súly 295 g/m²
Összetétel Kasírozott polietilén
Szín szürke
Hőállóság - 30 és + 90 °C
UV-álló képesség kb. 450 óra

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek