Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit Divina Latex beltéri falfesték 15l

Webshop ár:

35.390 Ft (27.866 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 956132
Cikkszám: 12189
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.890 Ft
Gyártó:
question_markSzín
 
Liter
15l
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Baumit Divina Latex

beltéri festék

A Baumit Divina Latex falfesték egy kiemelkedően fehér, mosható, nagy kopásállóságú, feldolgozásra kész, matt, diszperzió-műgyanta alapú termék. Könnyű tisztíthatósága különösen alkalmassá teszi közösségi, közintézményi terekben való használatra, ahol jobban ki van téve a szennyeződéseknek, mint például iskolák, óvodák, bölcsődék, kórházak belső terei. Feldolgozása egyszerű, vízzel hígítható, ecsettel, hengerrel és szórással egyaránt felhordható. Lég- és páraáteresztő.

 

Az alapfelület előkészítése

A Baumit Divina Latex megfelelő előkészítés után bármilyen, beltérben előforduló alapfelületre használható, de ezzel együtt is érdemes a régi festékréteg és a termék összeférhetőségét ragasztószalag-próbával ellenőrizni. Győződjön meg róla, hogy az alapfelület tiszta, száraz, zsírmentes, és nem képez rajta elválasztó réteget semmilyen anyag (gyanta, viasz, szinterhártya stb.). 

A termék a következő felületeken használható sikerrel:

 •  vakolatok
 •  beton
 •  gipszkarton
 •  téglafal
 •  papír- és nyersszálas tapéták
 •  régi, de ép diszperziós bázisú bevonatok

Ha felületen laza, repedezett korábbi festékréteg van, azt egészen az aljzatig le kell kaparni. Amennyiben a régi réteg fényes, fel kell érdesíteni a termék felhordása előtt. A különböző anyagú alapfelületek eltérő alapozás igényelnek.

Cement, Cementhabarcs vakolat - vakolatcsoport P II, P III

 • Friss vakolatot csak 4-6 hét után szabad lekezelni. Szívóképes és porózus aljzatot először Baumit EasyPrimer mélyalapozó anyaggal kell alapozni. Nem keletkezhetnek fénylő részek. 

Gipszvakolat – vakolatcsoport P IV, P V

 • Szívóképességtől függően Baumit EasyPrimer mélyalapozó anyaggal kell alapozni. Nem keletkezhetnek fénylő részek.

Gipszkarton felület (Rigips) gipszrost felület (Fermacell)

 • Baumit EasyPrimer anyaggal kell alapozni. Nem keletkezhetnek fénylő részek. A megsárgult gipszkarton és gipszrost lapoknál megfelelő szigetelő réteget kell felvinni. 

Szilárdan tapadó festhető tapéták, pl. nyersrost tapéta, faser, nyomott tapéták

 • Nem igényel külön alapozást.

Régi festékrétegek

 • Új ráfestéssel ellenőrizze az átfesthetőséget ill. teherviselést. Adott esetben végezzen ragasztó vagy réteg tesztet. A meglévő enyves festékbevonatokat és a laza, pergő, levált régi réteget maradéktalanul el kell távolítani, addig, míg teherviselő aljzatot kapunk.

Teherviselő régi festékrétegek

 • Nem igényel külön alapozást.

Krétásodó, nem teherviselő régi festékrétegek

 • Maradéktalanul eltávolítani, Baumit EasyPrimer mélyalapozó anyaggal alapozni. 

Fénylő régi rétegek, pl. lakkok, régi latex festékek stb.

 • Előzetesen le kell csiszolni.
 

A termék alkalmazása

A festéket jól keverje fel használat előtt. Amennyiben úgy ítéli meg, hogy egy rétegben nem lenne elég jó a fedés, felvihet egy alapozó réteget is max. 10 % vízzel hígítva. Sima, egységes festés elérése érdekében, a festéket hígítatlanul vagy max. 5% vízzel hígítva használja. A festendő felület környezetét védje. Ha mégis festék kerülne szomszédos felületre, azonnal mossa le vízzel, mert maradandó nyomot hagyhat.

A Baumit Divina Latex festék felvihető ecsettel, hengerrel vagy szórással. A szórásos felvitelhez szükséges technikai információkról tájékozódjon a gyártó honlapján.

A legjobb eredmény elérése érdekében először a sarkokat, éleket fesse be ecsettel vagy kis hengerrel, a fennmaradó nagy felületeket pedig nagy hengerrel. Használjon beltéri festőhengert. A látható rétegezés elkerülése érdekében, az összefüggő nagy felületeket egyben, megállás nélkül fesse le. Először mindig 2-3 csíkban, fentről lefelé dolgozzon, utána a felvitt festéket keresztben is terítse szét, majd még egyszer hengerelje le fentről lefelé. Ezzel a keresztfelhordással lehet a legjobb festési eredményt elérni. Minden felvitelnél ügyeljen arra, hogy ne nyomja erősen a szerszámot. A munka rövid megszakításai alatt, a kiszáradás elkerülés végett, a szerszámokat tegye vissza a festékbe. 

Száradási idő + 20°C és max. 65% relatív páratartalom mellett: átfesthető kb. 4 óra elteltével. A száradást a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a feldolgozás és a száradás ideje alatt. A szerszámokat használat után azonnal tisztítsuk vízzel és mosószerrel.

Gyermekek elől elzárva tartandó. A munkavégzés és a száradás alatt gondoskodni kell elegendő szellőzésről. A festék használata alatt enni, inni és dohányozni tilos. A szembe vagy bőrre került anyagot azonnal, bő vízzel le kell tisztítani. Nem szabad a csatornahálózatba, az élővizekbe vagy a talajba engedni. Csak a teljesen kiürült edényeket lehet az újrahasznosításba adni. A beszáradt anyagmaradványokat, mint házi hulladék kell kezelni.

A folyékony anyagmaradékokat tartalmazó edényeket a fáradt festékek gyűjtőhelyén kell leadni. AVV hulladék kulcsszám: Nr. 080112.

 

Tárolás

Hűvös fagymentes helyen, napfénytől védve bontatlanul tárolható; felhasználható gyártástól számított 12 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Felhasználás helye Beltéri
Felhasználás szerint Falra
Fényesség Matt
Festék fajta Falfesték
Festék típusa Diszperziós
Higítás Vizes bázisú
Szín fehér, színkeverő rendszerben színezhető
Összetétel Műgyanta bázisú tiszta akrilát; tiszta akrilát, szilikongyanta adalék, diszperzió, titándioxid, szilikátok, kalcium karbonát, talkum, víz, adalékanyagok
Fényesség matt
Nedves kopási osztály Osztály 2
Kontraszt arány Osztály 2
Sűrűség kb. 1.57 kg/dm³
VOC-érték 1.6 g/l
Anyagszükséglet kb. 0.14 l/m² rétegenként
Kiszerelés 15 l/vödör, 24 vödör/raklap = 360 kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.