Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit FinoFill kézi gipszes glettanyag 1-30mm 5 kg

Webshop ár:

1.690 Ft (1.331 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Vonalkód: 5997430517282
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 951728
Cikkszám: 11418
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.890 Ft
Gyártó:
Kg
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Baumit FinoFill

beltéri gipszes glettvakolat (1-30 mm)

A Baumit FinoFill egy olyan gipszes glettvakolat, amely minden beltéri ásványi alapú felületen használható 1-30 mm-es vastagságban. Jó páraáteresztő képességgel rendelkezik, és kifejezetten alkalmas durva alapvakolatok és betonfelületek kiegyenlítésére. Pórusbeton falazatok vékonyvakolataként is használható közbenső alapozóréteg nélkül.  Kézi, egyrétegű felhordásra készült. Glettelt, közvetlenül festhető felületet ad. Ásványi alapú, gipsz kötőanyagú, világos színű glettvakolat, használható fal- és mennyezeti felületeken beltérben.

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja. A fém részeket, amelyek korrózióveszélyesek, kezelje megfelelő, tartós védelemmel. Takarja le a vakolás megkezdése előtt az elektromos és gépészeti szerelvényeket nyílásait. 

A termék a következő felületeken használható sikerrel:
  •  beton, kész betonelemek
  •  mész-, cement- és gipszvakolatok
  •  nyers falazatok
  •  mészhomoktégla
  •  pórusbeton, gázbeton
 

A termék alkalmazása

Megfelelő méretű keverőedényt használjon a termék kikeveréséhez. A Baumit FinoFillt szórjon tiszta vízbe addig, amíg kis halmokban ki nem látszik a vízből. Hagyja szikkadni 3-5 percig, majd lassú járású keverővel keverje csomómentes állagúra. Ez után már ne adjunk száraz anyagot a keverékhez, mert az csomósodást okoz. Hordja fel a terméket 1-30 mm vastagságban, majd rozsdamentes glettvassal vagy felületi simítóval húzza le. Ha ennél nagyobb (> 30 mm) rétegvastagság a cél, akkor azt egy második réteg felhordásával érheti el. Ezt friss a frissre technikával vigye fel. Eltérő anyagú falszerkezetek, illetve nagyfelületű födém és fal találkozásánál teljes vastagságban be kell vágni a vakolatot kőműveskanállal.

Simább felület eléréséhez a glettvakolatot a kikeményedése után enyhén nedvesítse meg, dörzsölje át vizes szivaccsal, és glettvassal simítsa el. A tökéletesen sima felületképzéshez válassza a Baumit FinoBrilliant vagy FinoBello termékeit.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. Nem alkalmas csempeburkolat alá. A vakolat közvetlen melegítése tilos! Fűtőberendezések használatakor, különösen, ha gázüzeműek, ügyeljünk az alapos szellőztetésre. A gipsztartalmú vakolatoknál nagyon fontos a folyamatos és egyenletes száradás, így kerülhető el a kiüvegesedett és rosszul nedvszívó felület kialakulása. A kötés és a száradás alatt meg kell akadályozni a vakolat utólagos újranedvesedését (pl. páralecsapódás).

Javasolt szerszámok: elektromos keverőgép, megfelelő méretű keverőedény, kőműveskanál, simító, glettvas, simító deszka. A szerszámokat használat után alaposan meg kell tisztítani.

Bármilyen, kereskedelemben kapható beltéri diszperziós festékkel festhető.

 

Tárolás

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 12 hónapig.

 

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Burkolóanyag fajtája Gipszes vakolat
Felhasználás helye Beltéri
Felhasználás szerint Vakoláshoz
Javítóanyag típusa Vakolat
Bedolgozási idő kb. 70 - 90 perc
Max. rétegvastagság 30 mm egy munkamenetben
Min. réteg vastagság 1 mm
Anyagszükséglet kb. 0.8 kg/m²/mm
Összetétel Mészhidrát, gipsz és egyéb ásványi és tulajdonságjavító adalékanyagok.
Kiszerelés 5 kg/zsák

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Rimano 6-30
Készleten

Rimano 6-30

4.490 Ft
Rimano Plus
Rendelhető

Rimano Plus

3.790 Ft
Baumit Uniputz Vakolat
Rendelhető