Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Raklapos kedvezmény

1 raklapot meghaladó rendelés esetén kérjen egyedi ajánlatot!

 

Baumit FinoBello 0-10mm gipszes glettanyag 20 kg

Webshop ár:

5.890 Ft (4.638 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Vonalkód: 5945752001668
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 951720
Cikkszám: 720
Elérhetőség: Készleten
Szállítási díj: 1.290 Ft
Gyártó:
Kg
20Kg
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Baumit FinoBello

gipszes glettanyag (0-10 mm)

A Baumit FinoBello gyárilag előkevert univerzális gipszes javító- és glettanyag, amely beltérben használható 0-10 mm-es vastagságban. Kézi felhordásra készült. Optimális választás mész-cement, cement- és gipszes vakolatokra. Betonfelületekre közvetlenül felhordható. Üvegszövet hézagerősítő szalag használata mellett alkalmas gipszkartonszerkezetek hézagkitöltésére is, valamint a teljes felületükre úgyszintén. Gipsz blokk falazóelemek fugázásához és felületképzésére is megfelelő. Fehér színű, gipsz bázisú, különösen sima és szilárd. Feldolgozása tiszta és könnyű, a termék falak és mennyezetek beltéri glettelésére van kifejlesztve, kiváló alapfelület festés és tapétázás számára.

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. A laza részeket, festékrétegeket, olaj-, zsír- és egyéb szennyeződéseket távolítsa el a felületről. A repedéseket ék alakúra szélesítse ki.

A termék a következő felületeken használható sikerrel:

  • „ betonfelületekre
  • „ nem zsugorodó mész-cement és cement vakolatokra
  • „ gipszkarton lapokra
  • „ diszperziós festékekre

A felületről a korábbi, nem kellő szilárdságú festékréteget távolítsa el csiszolással, majd ne feledkezzen el a felület portalanításáról. A fém részeket, amelyek korrózióveszélyesek, kezelje megfelelő, tartós védelemmel. Ha az alapfelület, amelyen a terméket használni kívánja, erősen vagy egyenlőtlenül nedvszívó, akkor nedvszíváskiegyenlítő használata szükséges, ami után min. 12 óra várakozási időre van szükség. Kevésbé vagy nem nedvszívó alapfelületek esetén alapozzon Baumit Betonkontakttal. Takarja le a vakolás megkezdése előtt az elektromos és gépészeti szerelvényeket nyílásait.

Ne alkalmazza a következő felületeken:

  • „ fára
  • „ faforgácslapokra
  • „ fémre
  • „ műanyag-, olajos-, enyves-, agyag-, meszelt felületekre

A termék alkalmazása

Megfelelő edényben, a szükséges mennyiségű vízbe (12,5l/ 20 kg-os zsák, 3,25 l/ 5 kg-os zsák) szórja bele a teljes zsák Baumit FinoBellot, majd hagyja 3-5 percig ázni az anyagot. Ezután következhet a gépi keverés, ameddig csomómentes állagot nem kap. Keverés után már ne adjunk száraz anyagot a masszához (csomósodás veszélye).

A glettanyagot rozsdamentes glettvassal húzza fel a felületre. Az első munkamenetben jól fedve gletteljen, 0-10 mm-es rétegvastagságban. Nagyobb vastagságok, vagy nagyobb repedések esetén indokolt a kétrétegű felvitel, ilyenkor a második réteget az alig meghúzott első rétegre visszük fel, vagyis „nedves a nedvesre”, a rétegek egymáshoz való kötését elősegítendő.

Szilárdulás után (kb. 12 óra) lágyabb konzisztenciájú anyaggal glettelje át újra. A bekevert anyag kb. 70-90 percig felhasználható. A tökéletesen sima felület érdekében a száradás után csiszolja át, portalanítsa, és végül ezután a felület festhető.

Gipszkarton hézagkitöltésére használjon hézagerősítő csíkot a Baumit FinoBelloval együtt. Burkolatok alá ne használja a terméket, valamint vinyl és nehéz üvegszövet tapéták alá sem ajánljuk. Ilyenkor használjon inkább Baumit GlemaBrilliant glettet.. Ha felújításhoz vagy vakolatok kitöltéséhez használja a glettanyagot, ügyeljen rá, hogy a elhordott anyag minimális vastagsága 1 mm legyen, mivel a hézagoló 0 mm-re húzása az anyagból hirtelen nedvesség elvonással jár és az anyag túl gyorsan köt és kiég, ami a későbbiekben a gipszanyag lepattogzását eredményezi.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C és +30 °C között legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon.

Ajánlott befejező rétegek a Baumit Divina termékcsalád termékei (Pro, Classic, Eco), valamint más akril/szilikon festékek. Mész-, vízüveg- és szilikát alapú festékeket ne használjon.

Javasolt szerszámok: elektromos keverőgép, megfelelő méretű keverőedény, simítóeszközök (spatulya, spakli, szivacs, csiszoló).

Tárolás

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 12 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Burkolóanyag fajtája Gipszes glett
Felhasználás helye Beltéri
Felhasználás szerint Gletteléshez
Javítóanyag típusa Glett
Bedolgozási idő kb. 70 - 90 perc
Max. rétegvastagság 10 mm
Min. réteg vastagság 0 mm
Szárazhabarcs sűrűség kb. 725 kg/m³
Anyagszükséglet kb. 0.8 kg/m²/mm
Vízigény kb. 12.5 l/zsák
Összetétel Gipsz, kőliszt, tapadást és bedolgozást javító adalékszerek.
Kiszerelés 20 kg/zsák,48 zsák/raklap = 960 kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.