Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit FlexaColor homlokzatfesték 14 Liter (Fehér színcsoport 0018,0019)

Webshop ár:

106.590 Ft (83.929 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 9213650L
Cikkszám: 12040
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.890 Ft
Gyártó:
question_markSzín
 
Liter
14l
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Baumit FlexaColor

nagy rugalmasságú festékbevonat

A Baumit FlexaColor minden tulajdonsággal rendelkezik, amelyek hasznosak egy kültéri festékbevonatban. Magas fedőképességgel, és nagyfokú rugalmassággal rendelkezik, képes repedések áthidalására, és extrém módon víztaszító, időjárásálló. Rugalmasságából adódóan feszültségmentes. Szerves kötőanyagú festékbevonat, amelyet szilikongyanta is erősít. Feldolgozásra készen, fehér színben kapható. Dekor- és védőfestékként minden ásványi alapfelületre, műgyantavakolatra és festékre egyaránt használható. Könnyű a feldolgozása és gyorsan szárad.

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

A termék a következő felületeken használható sikerrel:

  • „ dörzsölt mész, mész-cement és cementvakolatokra
  • „ beton és egyéb ásványi alapra
  • „ (régi) jól tapadó, ásványi szilikát és diszperziós, színes festékre és vakolatokra

Ne alkalmazza a következő felületeken:

  • „ mészvakolatokra- és festékekre
  • „ gipszes vakolatokra-, felületekre
  • „ lakk-, olaj-, enyves festékre és műanyagra
  • „ rugalmas diszperziós bevonatokra
  • „ fémre
  • „ fára

Mészvakolatokon korlátozottan alkalmas lehet a használatra, mindenképpen készítsen próbafestést, odafigyelve a karbonosodásra.

Ha az alapfelület, amin a Baumit FlexaColort használni kívánja, erősen vagy egyenetlenül nedvszívó, minimum 12 órával a felhordás megkezdése előtt kezelje elő Baumit MultiPrimer mélyalapozóval. A rosszul tapadó, kopott ásványi eredetű réteget, a málló részeket, a kivirágzást mechanikus úton távolítsa el. Erősen porló vagy krétásodó felület esetén használjon SanovaPrimer vakolatszilárdítót. Ha nagyobb hibák, repedések találhatók a felületen, azokat tapasszal javítsa ki (pl. StarContact), esetleg helyileg üvegszövettel erősítse meg. A különböző olajmaradékokat, lakkréteget, enyves festéket maratással, forró gőzsugárral tisztatsa le. Elszennyeződött felületet Baumit ReClean tisztitószerrel lehet tisztítani. Ha az alapfelületen algásodást vagy penészt tapasztal, kezelje forró gőzsugárral, homoksugárral, vagy speciális tisztítószerrel (pl. FungoFluid felújító oldat)

A termék alkalmazása

A Baumit FlexaColor felhordható ecsettel, hengerrel, vagy szórással arra alkalmas airless gép használatával. Alaposan keverje át a festéket egy lassú járású keverővel, mielőtt hozzákezdene a munkához. Ne adjon hozzá semmilyen más anyagot. Alapozó rétegként való felhordáshoz 10-15% vízzel higítsa a terméket, és a teljes felületet fesse át. Az alapozás után kb. 12 órával Baumit FlexaColor festékkel fessük át a felületet egyszer vagy kétszer. Az optimális feldolgozási konzisztencia csekély víz hozzáadásával beállítható. Az egyes munkafázisok között 6 órás száradási időre van szükség. Egyenletesen, megszakítás nélkül dolgozzon. 

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +8 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. Óvja a kötés ideje alatt a felületet az időjárás viszontagságaitól, a napsugárzástól, erős széltől, esőtől, például állványvédő háló használatával. A szilárdulást és a kötést a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti. Tartós +25 °C feletti hőmérséklet esetén, erős napsütésben a száradási idő drasztikusan csökkenhet, ami a felület megégéséhez és a homlokzati festékek ill. vakolat tönkremeneteléhez vezethet. 

A színeltérések elkerülése végett figyeljen, hogy egy felületen mindig azonos gyártási számú zsákokat használjon fel, valamint a teljes épületre egyszerre rendelje meg a teljes anyagszükségletet, hogy az egy keveréssel legyártható legyen.

Védje a szem és bőrfelületeket, valamint a színezés környezetét, különösen az üveg, kerámia, tégla, natúr kő, lakk és fém felületeket. Szükség esetén bő vízzel azonnal le kell mosni. Nem szabad megvárni, hogy rászáradjon és megkeményedjen.

 

Tárolás

Hűvös fagymentes helyen, napfénytől védve bontatlanul tárolható; felhasználható gyártástól számított 12 hónapig.

 

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Felhasználás helye Kültéri
Felhasználás szerint Homlokzatra
Fényesség Matt
Festék fajta Homlokzatfesték
μ-érték kb. 950
Sűrűség kb. 1.3 kg/dm³
pH-érték 8
sd-érték 0.24 m , V2
W-érték < 0.1 kg/(m².h0,5)
Fényesség EN 1062-1 G3 matt
Repedésáthidaló képesség EN 1062-1 A2
Anyagszükséglet kb. 0.3 - 0.35 l/m²
Kiszerelés 14 liter/vödör, 24 vödör/raklap = 336 liter
Összetétel Speciális szerves kötőanyag, töltőanyagok, pigmentek, szerves és szervetlen adalékok, víz.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.