Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit Glitter homlokzatfesték 14l

Webshop ár:

46.690 Ft (36.764 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 922351L
Cikkszám: 12045
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.890 Ft
Gyártó:
Baumit Glitter homlokzatfesték 14l
question_markSzín
Színtelen
Liter
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Baumit Glitter

átlátszó bevonatréteg csillámokkal

A Baumit Glitter egy csillogó hatású, feldolgozásra kész áttetsző festék, amelyet kül- és beltérben egyaránt használhat dekoratív hatás elérése érdekében. Diszperziós bázisú, felhordása speciális eszközökkel lehetséges, szórt technikával, de kézi felhordásra is alkalmas. Időjárásálló tulajdonságú, erősen víztaszító, de egyben páraáteresztő is. Alkalmas magas igénybevételű felületekre is. Négyféle árnyalatban kapható, a részletekről, esetleges színmintákról érdeklődjön szakembereinktől.

Az alapfelület előkészítése

Az alapfelület vizsgálatát az ÖNORM B 2230 és a B 3346 irányelvei szerint kell elvégezni. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

A termék a következő felületeken használható sikerrel:

  • „ dörzsölt felületű mész-cement és cementvakolatokra
  • „ jól tapadó ásványi és szilikátfestékekre-, vakolatokra
  • „ jól tapadó diszperziós vakolatokra és festékekre
  • „ jól tapadó szilikon vakolatokra és festékekre

Feltételesen alkalmas (próbafelület készítése ajánlott):

  • „ meszes vakolatokra és festékekre (karbonátosodásra figyelni!)

Ne alkalmazza a következő felületeken:

  • „ műanyagra, műgyantára, olajos és enyves alapfelületre

Az alapfelületről mechanikus úton távolítsa el a málló, kiálló részeket, a rosszul tapadó, kopott ásványi eredetű réteget, az esetleges kivirágzást. Ha felületben hibák vannak, azokat helyileg üvegszövettel, megfelelő tapasszal korrigálja (például Baumit StarContact). Ha a felület krétásodna, vagy erősen porlik, Baumit ReCompact vakolatszilárdítóval kell megerősíteni. Lakk- és olajréteg, enyves festékmaradványok lemaratása után, valamint a leválasztó olaj maradékok eltávolításához használjon gőzsugarat a felület megtisztítására. A gőzsugár hatékony lehet a penészes vagy elalgásodott felület gondozására is, de erre speciális tisztítószert is alkalmazhat, amilyen például a Baumit SanierLösung/FungoFluid felújító oldat. Ha szennyeződések találhatóak az alapfelületen, Baumit ReClean tisztítószerrel megszabadulhat tőlük. A felület erős vagy egyenetlen nedvszívó képessége esetén kezelje azt elő MultiPrimer mélyalapozóval, majd tartsa be a 12 óra várakozási időt.

A termék alkalmazása

A Baumit Glitter feldolgozásra kész, vizet nem szabad hozzáadni. Felhordása arra alkalmas szórógéppel történjen, amely speciális piszollyal rendelkezik, 2 bar nyomáson, 4 mm-es szórófejjel ellátva. Felhordáskor ügyeljen az állandó mozgatási sebességre és az alapfelülettől való egyenletes távolságra. Kézi felhordás esetén gyapjúhengerrel dolgozzon, és a bevonatot egyenletesen, megszakítás nélkül, keresztirányban dolgozza el. Érdemes próbafelületet készíteni a munkálatok megkezdése előtt.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +8 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. Óvja a munkafolyamat közben és a kötés ideje alatt a felületet az időjárás viszontagságaitól, a napsugárzástól, erős széltől, esőtől, például állványvédő háló használatával. A magas, +30° C feletti hőmérséklet jelentősen megváltoztatja a kötési tulajdonságokat. A magas páratartalom és az alacsony hőmérséklet jelentősen megnövelheti a kötési időt, és akár színegyenetlenséget is okozhat.

Figyeljen, hogy egy felületen mindig azonos gyártási számú vödröket használjon fel, valamint a teljes épületre egyszerre rendelje meg a teljes anyagszükségletet, hogy az egy keveréssel legyártható legyen, az egyenletes szín csak így garantálható.

Munka közben a szemeket, a bőrt és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvni szükséges. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal le kell mosni vízzel, ne várjon a száradásig. A szerszámokat használat után azonnal mossa el tiszta vízben.

Tárolás

Hűvös fagymentes helyen, napfénytől védve bontatlanul tárolható; felhasználható gyártástól számított 12 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Felhasználás helye Kül-és beltéri
Felhasználás szerint Falra
Fényesség Fényes
Festék fajta Homlokzatfesték
Festék típusa Diszperziós
Szín áttetsző, 4 különböző csillámhatással
Száradási idő kb. 12 óra körülményektől függően
μ-érték kb. 50
Sűrűség kb. 1 kg/dm³
Sűrűség kg/dm³
pH-érték 8.5
Színpaletta Glitter
Fényesség EN 1062-1 G1 fényes
Anyagszükséglet kb. 0.1 - 0.15 l/m² egy rétegben
Kiszerelés 14 l/vödör, 24 vödör/raklap = 336 l
Összetétel Szerves kötőanyag (akrilát), ásványi pigmentek, fémes csillámok, adalékok, víz.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.