Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

BAUMIT Grund mélyalapozó aljzatkiegyenlítőhőz 5 kg

Webshop ár:

10.090 Ft (7.945 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Vonalkód: 5997430554072
(1)
Gyártó cikkszám: 255407
Cikkszám: 7732
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

Baumit Grund

diszperziós alapozó

A Baumit Grund egy univerzálisan alkalmazható diszperziós alapozó, amely kül- és beltérben egyaránt használható. Jól behatol az aljzatba, különböző nedvszívó felületek alapozására használható aljzatkiegyenlítők, esztrichek, csemperagasztók használata előtt, valamint mészcement és gipszes gépi vakolatok alapfelületének nedvszívás-kiegyenlítésére. Erősen vagy egyneletlenül nedvszívó felületeken jól használható, mint például porózus tégla, mészhomokkő, pórusbeton, cement- és kalciumszulfát esztrich, nyersbeton. Oldószermentes, műgyanta kötőanyagú, diszperziós alapozó, vízzel hígítható, páraáteresztő. Jó feldolgozhatóságú.

Felhasználása ajánlott Baumit kiegyenlítő habarcsok alkalmazása előtt (pl. Baumit Nivello Quattro, Baumit Nivello 30, Baumit Preciso stb.) a Baumacol hidegburkolati rendszerben, valamint gipsz-, mész és/vagy cementkötőanyagú alap- és simítóvakolatok felhordása előtt.

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja. Nem alkalmazható nem nedvszívó aljzatokra, ezen felületekre a Baumit SuperPrimer alapozó javasolt. Minden alapfelület legyen kikeményedve, kiszáradva és teljes felületen lekezelve a munkálatok megkezdése előtt. Kerülje el az utólagos átnedvesedést.

A termék a következő felületeken használható sikerrel:

  • „ Falazatok
  • „ Beton
  • „ Esztrich

Ne alkalmazza a következő felületeken:

  • „ Műanyag
  • „ Fa
  • „ Fém

A termék alkalmazása

A Baumit Grund mélyalapozót keverje fel a felhasználás előtt lassú járású keverővel, ezután pedig az alapfelület nedvszívó-képességének és a következő rétegnek a függvényében higítsa tiszta vízzel. Beton vagy esztrich alapfelület esetén higítatlanul hordja fel, ilyenkor az anyagszükséglet kb. 0,15 kg/m2, a száradási idő pedig kb. egy óra lesz. Ha viszont tégla, vagy pórusbeton felületen használja a terméket, gipszes vakolat esetén 1:2 – 1:3 arányban higítsa, mész-cement vakolat esetén viszont 1:6 legyen a higítási arány. Az előbbi esetben az anyagszükséglet kb. 0,050 kg/m2, míg az utóbbi esetben kb. 0,025 kg/m2. A száradási idő legalább 12 óra. A felületre való felhordás ecsettel vagy hengerrel, egyenletesen történjen. Gondoskodjon a megfelelő szellőzésről.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. A szilárdulást és a kötést a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegyük figyelembe a többi munkamenet szempontjából.

A munkálatokat ne végezze erős szélben, esőben, vagy közvetlen napsütésben, vagy gondoskodjon a felület megfelelő védelméről. Munka közben a szemeket, a bőrt és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvni szükséges. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal le kell mosni bő vízsugárral, ne várjon a száradásig. A szerszámokat használat után azonnal mossa el tiszta vízben.

Beltéri- és homlokzatfestékek, valamint glettek és vékonyvakolatok alá a használata nem javasolt.

Tárolás

Hűvös fagymentes helyen, napfénytől védve bontatlanul tárolható; felhasználható gyártástól számított 12 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2022. 06. 24.