Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit KlimaMPI 40kg

Webshop ár:

4.490 Ft (3.535 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 151781
Cikkszám: 12176
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

Baumit KlimaMPI

páraáteresztő könnyűvakolat

 

A Baumit KlimaMPI a Klima termékcsaládba tartozó könnyűvakolat, amely ennek megfelelően kiemelkedő a páraáteresztő tulajdonságát tekintve. A nedvességleadás és felvétel egyaránt gyorsan történik a természetes mikropórusoknak köszönhetően, így segítve elő a helyiségek páratartalmának szabályozását és az ideális lakóklímát, még a vizes helyiségekben is. Előkevert, hidraulikus kötőanyagú termék, amely speciális receptúrával készül. A kitöltőanyaga könnyített, abszorbeáló, a struktúrája pedig mikropórusos, ez teszi lehetővé a klímaszabályozó tulajdonságait, és penészgátló hatását. Kifejezetten gépi feldolgozásra kifejlesztve, dörzsölt felületképzéshez, 1 mm-es maximális szemcsenagysággal. Alkalmas mindenféle beltéri helyiségben, akár nedves helyiségekben is. Nedvesség igénybevételi besorolás: W4. Falfűtéshez is használható. Csempézés előtt az ÖNORM B 20207 szerint az alapfelületet előkezelni szükséges.

 

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja. A közölt útmutatások szabványosan megépített falazatokra vonatkoznak. A legfontosabb feltétel a zárt fuga.

A termék a következő felületeken használható sikerrel:

  •  Égetett tégla (soklyukú/normál formájú tégla)
  •  Cementkötésű falazóelemek
  •  Pórusbeton
  •  Beton (nedvszívó)
Pórusbeton vagy beton alapfelület esetén alaposan nedvesítse elő a felületet, de vigyázzon, hogy a vakolás megkezdésekor vízfilm ne legyen a felületen. Baumit VorSpritzer előfröcskölő használata ajánlott, ebben az esetben 3 nap várakozásra van szükség.

Mielőtt megkezdené a vakolási munkálatokat, az elektromos és gépészeti hornyokat zárja le mész-cement habarccsal. Ügyeljen rá, hogy gipsz tartalmú anyag használata nem megengedett. Tartsa be a használt anyag várakozási idejét. 

Minden élt és sarkot lásson el rozsdamentes vakolóprofillal, különösen fürdő helyiségekben és csempézendő felületeken a pontos vakolatvastagság és sík felület elérése érdekében.

A termék alkalmazása

A Baumit KlimaMPI gépi feldolgozásra készült, bármely hagyományos vakológéppel felhordható (pl. PFT G4, S48, S58, M3). A munkálatok során mindig tartsa szem előtt az adott géptipushoz tartozó utasításokat és óvintézkedéseket. A munka megkezdése előtt ellenőrizni kell a gépet és a tömlőt, hogy ne maradjon benne semmilyen gipsztartalmú anyag.

Általában minden alábbi alapfelület esetén a feldolgozás két munkamenetben, azonos konzisztenciával ajánlott, „friss a frissbe” módszerrel. Az anyagot vakológéppel hernyóformában fröcskölje fel. H-kartecsnivel húzza simára, majd elegendő meghúzás után (ujjpróba: ha már nem tapad az ujjunkra) megfelelő (filc, deszka stb.) simítóval dörzsölje el. Amennyiben vastagabb (30 mm-ig) vakolatrétegre van szükség, például egyenetlen alapfelület esetén, akkor az első réteg vakolatot maximum 25 mm vastagságban hordja fel, és vízszintesen húzza át vakolatfésűvel. A második réteg vakolatot 24 óra várakozási idő után hardhatja fel, 5-7 mm vastagságban, majd dörzsölje el a felületet. Minden további réteg felhordása előtt min. 10 nap/vakolatcentiméter várakozási időt tartsunk be.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. A frissen vakolt felületet 2 napig nedvesen kell tartani. A vakolatot közvetlenül ne melegítse. Ha használ fűtőberendezést, különösen gázüzemű fűtőberendezés esetén ügyeljen az alapos szellőztetésre, a karbonátosodás miatt. 

Csempézés előtt a felületet nem szabad bedörzsölni!

Munka közben a szemeket, a bőrt és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvni szükséges. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal le kell mosni bő vízsugárral, ne várjon a száradásig. A szerszámokat használat után azonnal mossa el tiszta vízben.

 

Tárolás 

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 12 hónapig.␍

 

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.