Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit Lasur homlokzatfesték 14l

Webshop ár:

38.790 Ft (30.543 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 922345L
Cikkszám: 12041
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.890 Ft
Gyártó:
question_markSzín
Színre kevert
Liter
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Baumit Lasur

lazúr festék

 

A Baumit Lasur egy feldolgozásra kész diszperziós fal- és homlokzatfesték, amely lazúrhatású, matt színekben kapható. Egyaránt alkalmas kül- és beltéri felhasználásra. Segítségével autentikus, elegáns, akár antik hatású felület hozható létre, így villák, műemléképületek rekonstruálásához is kitűnő választás. Kültéri felhasználás esetén mindenképpen használjon Baumit Finish-t az optimális eredmény elérése érdekében. A termék környezetkímélő és szagtalan. Feldolgozása speciális lazúrtechnikával történik. Felhasználásra készen kapható, szilikátbázisú. Víztaszító és páraáteresztő tulajdonságokkal rendelkezik. A gyors száradás és magas tapadás miatt könnyű a felhasználása.

 

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet az ÖNORM B 2230 és a B 3346 irányelvei szerint. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

A termék a következő felületeken használható sikerrel:

  • „ dörzsölt felületű mész-cement és cementvakolatokra
  • „ jól tapadó ásványi és szilikátfestékekre-, vakolatokra
  • „ jól tapadó diszperziós vakolatokra és festékekre
  • „ jól tapadó szilikon vakolatokra és festékekre

Feltételesen alkalmas (próbafelület készítése ajánlott):

  • „ meszes vakolatokra és festékekre (karbonátosodásra figyelni!)

Ne alkalmazza a következő felületeken:

  • „ műanyagra, műgyantára, olajos és enyves alapfelületre

Az alapfelületről mechanikus úton távolítsa el a málló, kiálló részeket, a rosszul tapadó, kopott ásványi eredetű réteget, az esetleges kivirágzást. Ha felületben hibák vannak, azokat helyileg üvegszövettel, megfelelő tapasszal korrigálja (például Baumit StarContact). Ha a felület krétásodna, vagy erősen porlik, Baumit ReCompact vakolatszilárdítóval kell megerősíteni. Lakk- és olajréteg, enyves festékmaradványok lemaratása után, valamint a leválasztó olaj maradékok eltávolításához használjon gőzsugarat a felület megtisztítására. A gőzsugár hatékony lehet a penészes vagy elalgásodott felület gondozására is, de erre speciális tisztítószert is alkalmazhat, amilyen például a Baumit SanierLösung/FungoFluid felújító oldat. Ha szennyeződések találhatóak az alapfelületen, Baumit ReClean tisztítószerrel megszabadulhat tőlük. A felület erős vagy egyenetlen nedvszívó képessége esetén kezelje azt elő MultiPrimer mélyalapozóval, majd tartsa be a 12 óra várakozási időt.

A Baumit Lasurt minden esetben festékrétegre, tapaszrétegre, vagy vakolatra hordja fel. A munkálatok megkezdése előtt próbafelület készítése ajánlott. Mindig vegye figyelembe az alapnak használt termék előírásait.

A termék alkalmazása

A Baumit Lasur felhordása előtt állítsa be az optimális feldolgozási konzisztenciát és a várt színintenzitást legfeljebb 5 % víz hozzáadásával. A választott lazúrtechnikának megfelelően válasszon szerszámot a felhordáshoz, ami lehet festőecset, natúrszivacs, rongy, laposecset stb. Az elérni kívánt hatás függvényében 1-3 rétegben hordja fel az anyagot.

Kültéri felhasználás esetén, vagy olyan helyiségekben, ahol a felület erősebb igénybevételnek lesz kitéve, mint például konyha, fürdő, minden esetben használjon Baumit Finish befejezőréteget a felületvédelem kialakítása végett.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +8 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Óvja a munkafolyamat közben és a kötés ideje alatt a felületet az időjárás viszontagságaitól, a napsugárzástól, erős széltől, esőtől, például állványvédő háló használatával.

A szilárdulást és a kötést a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom jelentősen késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegyük figyelembe a többi munkamenet szempontjából. A megadott várakozási idők +20 °C és 60%-os relatív páratartalom mellett értendők. A +30 °C feletti hőmérséklet nagy mértékben megváltoztatja a termék kötési tulajdonságait, így célszerű, ha kerüli a magas hőmérsékletben való felhasználását.

Figyeljen, hogy egy felületen mindig azonos gyártási számú terméket használjon fel, valamint a teljes épületre egyszerre rendelje meg a teljes anyagszükségletet. Ha mégis különböző gyártási tételekkel dolgozna, mindenképpen keverje össze az anyagot a felhordás előtt az egyenletes szín elérése végett. 

Védje a szem és bőrfelületeket, valamint a színezés környezetét, különösen az üveg, kerámia, tégla, natúr kő, lakk és fém felületeket. Adott esetben bő vízzel öblítse le, ne várja meg, amíg az anyag megszárad ill. megköt, mert ezután az eltávolítás nem lehetséges. A használt eszközöket és készülékeket rögtön használat után vízzel alaposan tisztítsa meg, nem szabad megvárni, hogy rászáradjon és megkeményedjen.

 

Tárolás 

Hűvös fagymentes helyen, napfénytől védve bontatlanul tárolható; felhasználható gyártástól számított 12 hónapig.

 

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Felhasználás helye Kül-és beltéri
Felhasználás szerint Színezéshez
Fényesség Matt
Festék fajta Falfesték
Festék típusa Diszperziós
Higítás Vizes bázisú
Szín 8 matt színben
Száradási idő kb. 12 óra körülményektől függően
μ-érték kb. 50
Sűrűség kb. 1 kg/dm³
pH-érték 11
Színpaletta Lasur
Anyagszükséglet kb. 0.08 - 0.1 l/m² rétegenként
Kiszerelés 14 l/vödör, 24 vödör/raklap = 336 l
Összetétel Szerves kötőanyag, ásványi pigmentek, adalékszerek, víz.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.