Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit MPA 35 / GV 35 40kg

Webshop ár:

3.690 Ft (2.906 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 151801
Cikkszám: 5633
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.890 Ft
Gyártó:
question_markSzín
 
Kg
40Kg
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Baumit MPA 35

mész-cement gépi vakolat

 

A Baumit MPA 35 vakológéppel felhordható, gyárilag előkevert száraz kül- és beltéri vakolóhabarcs. Felhasználható dörzsölt felületképzésre, vagy alapvakolatként durván lehúzva. Színes vékonyvakolatok felhordása történhet egyenesen az MPA 35 vakolatra, nem szükséges külön simítóvakolat alkalmazása. Mész-cement alapanyagú. Mivel gépi felhordásra lett kifejlesztve, felhordása gyors és egyszerű. Jó páraáteresztő képességgel rendelkezik.

 

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

Az alábbiakban közölt útmutatások szabványosan megépített falazatok esetén értendők, de mindezekkel együtt is a legfontosabb alapfeltétel a falazatoknál a zárt fuga.

Homlokzati felületeken mindig használjon alapfelület előkészítés céljára előfröcskölést, erre használhatja a Baumit VorSpritzer előfröcskölő terméket. Mély fugák esetén, vagy 25 mm-t meghaladó vakolatvastagság eléréséhez mindenképpen két rétegben történő felhordás javasolt, friss a frissbe elv szerint, közvetlenül egymás után. Ha a két munkamenet mégsem azonnal egymás után következne, az első réteget érdesítse fel a második felhordása előtt.

A termék a következő felületeken használható sikerrel:

  •  Égetett tégla
  •  Könnyűbetonból vagy betonból készült falazóelem
  •  Pórusbeton (pl. Ytong)
  •  Beton
  •  Ásványi kötésű fagyapot és könnyű farostlemezek

Ne alkalmazza a következő felületeken:

  •  Ásványi kötésű faforgács és könnyű faforgács lemezek

Fagyapot és farostlemezekre való vakolásnál használjon az előfröcskölés mellett vakolaterősítő hálót is, és ebben az esetben legalább 15 mm vakolatvastagság szükséges. Faforgács lemezekre az MPA 35 használata nem javasolt.

Égetett tégla alapfelületen előnedvesítés szükséges a falazat nedvszívóképessége szerint, majd egy van két rétegben hordható fel a vakolat. Könnyűbetonból vagy betonból készült falazóelemek és beton esetén teljes takarású előfröcskölés (Baumit VorSpritzer) kell. Más előkészítésre nincs szükség. Pórusbetonon dolgozva az alapos nedvesítést követően hagyja elegendő ideig száradni a felületet ahhoz, hogy vízfilm ne maradjon a felületen (legalább fél órát). A megfelelő várakozási időket mindig tartsa be.

Kültérben való felhasználás esetén előfröcskölés mindig, belül csak beton-, fagyapot- és pórusbeton felületeken szükséges. 

A vakolás megkezdése előtt helyezzen el élvédő szegélyt a feldolgozás megkönnyítése céljából az összes élnél és saroknál. Az élvédő szegélyek rögzítéséhez használjon Baumit SpeedFix gyorsan kötő ragasztót. Gipsszel való ragasztás tilos. Mielőtt megkezdené a vakolási munkálatokat, az elektromos és gépészeti hornyokat zárja le a használt vakolathabarccsal. Ezeken a helyeken használjon erősítő hálót. Az eltérő anyagok találkozásánál teljes vastagságban be kell vágni a vakolatot kőműveskanállal. Kerámiaburkolat alatt használjon vezetősínt, amely segít a vakolat lehúzásában.

 

A termék alkalmazása

A Baumit MPA 35 az építkezéseken használatos bármelyik vakológéppel (pl. PFT G4 vagy MAI 200 vagy hasonló vakológépekkel) felhordható. Fröcskölje fel az anyagot hernyóformában, majd lehúzó léccel egyengesse el. Ujjpróbáig húzza le, végül megfelelő simítóval dörzsölje el. Ha a felület egyenetlensége vagy más ok többrétegű felhordás követel meg, akkor az első réteg vastagsága ne haladja meg a 25 mm-t, és a felületét vízszintesen vakolatfésűvel érdesítse meg.

Vakológép üzembe helyezésnél (legalább 5,5 kW teljesítmény szükséges) ügyeljen arra, hogy a habarcstömlő cementiszappal elő legyen nedvesítve. Mindig kövesse a vakológép műszaki utasításait.

Csempézendő felületeket nem szabad besimítani.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Ha használ fűtőberendezést, különösen gázüzemű fűtőberendezés esetén ügyeljen az alapos szellőztetésre, a karbonátosodás miatt. A frissen vakolt felületet 2 napig tartsa nedvesen. Minden további réteg felhordása előtt a várakozási idő: 10 nap/vakolatcentiméter. Baumit GranoporTop használata esetén 4 hét a várakozási idő.

A lehetséges befejező rétegekről tájékozódjon a gyártó honlapján a műszaki lapon.

 

Tárolás 

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 6 hónapig.

 

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Felhasználás helye Kül-és beltéri
Felhasználás szerint Vakoláshoz
Vastagság 20 mm
Besorolás CS II W1 MSZ EN 998-1 szerint
Max. rétegvastagság 25 mm egy munkamenetben
Min. réteg vastagság 20 mm
Hajlítószilárdság 28 nap után > 1 N/mm²
Nyomószilárdság 28 nap után > 2.5 N/mm²
μ-érték kb. 25
Szárazhabarcs sűrűség kb. 1300 kg/m³
Hővezetési tényező > 0.45 W/mK
Szemcseméret max. 1 mm
Anyagszükséglet kb. 14 kg/m²/cm
Vízigény kb. 9 l/zsák
Kiszerelés 40 kg/zsák, 35 zsák/raklap = 1400 kg
Összetétel Mészhidrát, cement, homok, duzzasztott perlit, adalékszerek.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.