Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit NHL Manu Handputz 25kg

Webshop ár:

4.190 Ft (3.299 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 951763
Cikkszám: 12162
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 2.290 Ft
Gyártó:
Kg
25Kg
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Baumit NHL Manu

NHL-bázisú alapvakolat

 

Az NHL termékcsalád a Baumit megoldása műemléképületek korhű felújításához. A névben az NHL jelentése Natural Hydraulic Lime, azaz természetes hidraulikus mész kötőanyag, amely hagyományosan egészen a XIX. század közepéig a hazai építkezések legfontosabb építőanyaga volt. A Baumit NHL Manu tradicionális, kézi feldolgozásra készült alapvakolat, amelynek alapanyaga ez a természetes hidraulikus mész. Cementmentes, tehát nem tartalmaz se portlandcementet, se szerves kötőanyagokat, se hidrofób anyagokat. Minimális cellulóz adalékkal kevert, a zúzott mészkő tartalom pedig hozzájárul a könnyebb feldolgozáshoz. Szemcsemérete 4 mm. Külső és belső térben is használható, lábazati térben is alkalmazható. Diffúziónyitott tulajdonságának, jó páraáteresztő képességének köszönhetően kifejezetten alkalmas nedvességgel terhelt falazatokhoz, történelmi épületekhez és műemlékvédelemben. Nedvszívó, ásványi alapfelületekhez, mint például égetett tégla, terméskőfalak, cementkövek, beton és üreges tégla, megfelelő kézi vakolat.

 

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet a szabványok (ÖNORM B 3346) és irányelvek szerint. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

Mechanikus úton távolítsa el a málló részeket. A látható károsodás felett nagyjából 1 méterrel kezdve verje le a régi vakolt felületet. A fugákat 2 cm mélyen kaparja ki, és zárja is le egyidejűleg. A levert régi vakolatot azonnal maradéktalanul az építkezés helyéről el kell távolítani. 

Ha a felület indokolja, nedvszívás kiegyenlítésre és tapadásjavításra a Baumit NHL Pre terméket érdemes használni. Ennek használata után a vakolást 3 nap után kezdheti meg.

A megtisztított, előnedvesített fugákat és lyukakat töltse ki NHL Manu vakolattal.

 

A termék alkalmazása

A munkálatok megkezdése előtt a terméket zsákonként kb. 5,5 liter tiszta vízzel kell elkeverni, ez történhet szabadesésű, vagy kényszerkeverőben. A keverési idő kb. 3-5 perc legyen. Ezután vakolókanállal a megnedvesített alapfelületre, vagy az előfröcskölőre csapja fel. A feldolgozás több rétegben történik. Minden vakolatréteget egy fasimítóval el kell húzni. A várakozási idő a vakolatrétegek között legalább 12 óra. Finom vakolat felhordása előtt min. 8 napot várakozzon.

Zárórétegek – a legutolsó vakolatréteg száradási ideje:

  • „ mész 1-3 nap
  • „ szilikát 4 hét

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. Ha beltérben dolgozik, biztosítson friss levegőt a mészvakolat kötési ideje alatt, az optimális szilárdság eléréséhez elengedhetetlen a megfelelő szellőztetés. Kültérben viszont arra kell figyelni, hogy szélben vagy magas hőmérséklet esetén a vakolatot nedvesen kell tartani, alacsony hőmérsékletnél az elegendő száradási/várakozási időt kell szem előtt tartani. A lehetséges fagyveszély elkerülendő.

A természetes alapanyagokból adódóan lehetségesek színingadozások a termékben. 

Tartsa be az érvényben lévő feldolgozási útmutatókat és irányelveket. A felületsík ellenőrzéséhez az ÖNORM DIN 18202 irányelveket alkalmazza.

 

Tárolás 

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 6 hónapig.

 

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Felhasználás helye Kül-és beltéri
Besorolás GP/CSI/W0 az EN 998-1 szerint
Tűzállósági osztály A1
Min. vastagság 15 mm
Hajlítószilárdság 28 nap után kb. 1 N/mm²
Hajlítószilárdság 90 nap után kb. 1.5 N/mm²
Nyomószilárdság 28 nap után kb. 2 N/mm²
Nyomószilárdság 90 nap után kb. 3.5 N/mm²
Szárazhabarcs sűrűség kb. 1650 kg/m³
E-modulus 1500 N/mm²
Szemcseméret max. 4 mm
Anyagszükséglet kb. 15.5 kg/m² teljes fedéssel
Vízigény kb. 5.5 l/zsák
Kiszerelés 25 kg/zsák, 56 zsák/raklap = 1400 kg
Összetétel Természetes hidraulikus kötőanyag (NHL 3,5 az EN 459-1 szerint), minimális cellulóz adalékkal kevert mészhidrát, zúzott mészkő

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Rimano 6-30
Rendelhető

Rimano 6-30

4.990 Ft
Rimano Plus
Készleten

Rimano Plus

4.290 Ft
Baumit Uniputz Vakolat
Rendelhető