Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit PremiumPrimer alapozó 5kg

Webshop ár:

9.090 Ft (7.157 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 960181
Cikkszám: 12131
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.890 Ft
Gyártó:
question_markSzín
Színtelen
Kg
5Kg
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Baumit PremiumPrimer

prémium alapozó

 

A Baumit PremiumPrimer alapozó nedvszívás-kiegyenlítőként és tapadóhídként alkalmazható a Baumit vödrös vékonyvakolatok megfelelő tapadásának biztosítására. Kifejezetten javasolt a Baumit PuraTop, NanoporTop és openTop vakolatok alapozójaként, ásványi alapfelületeken. Emelt minőségű és kiváló fedőképességű vizes bázisú, oldószermentes alapozó, amely kiemelkedik jó ár-érték arányával. Az alapozó használatával csökken a nedvszívó ásványi alapfelületek (építőanyagok) kötőanyag és nedvesség elszívó hatása, így a kötés-szilárdulási folyamatok optimálisan mehetnek végbe. A páraáteresztő képességet nem befolyásolja, de pórusszűkítő hatása miatt részben csökkenti a vakolatok nedvszívóképességét. A magas pigmenttartalomnak köszönhetően kiváló az egalizáló hatása. FEldolgozásra készen, vödrös kiszerelésben kapható. Alkalmazható homlokzati hőszigetelő rendszerek esetén is.

 

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

A termék a következő felületeken használható sikerrel:

  • „ hőszigetelő rendszerek ragasztótapasz rétegére
  • „ mész, mész-cement és cement vakolatokra
  • „ beton és más ásványi alapfelületekre (tapaszokra)
  • „ régi, jó tapadású ásványi, szilikát- és diszperziós alapozókra és vakolatokra
  • „ mész-gipsz, gipsz-mész és gipsz vakolatokra

Ne alkalmazza a következő felületeken:

  • „ friss mészvakolatokra
  • „ műanyagokra, lakkozott felületekre ill. olajos és enyves festékekre

Az alapfelületről mechanikus úton távolítsa el a málló, kiálló részeket, a rosszul tapadó, kopott ásványi eredetű réteget, az esetleges kivirágzást. Ha felületben hibák vannak, azokat helyileg üvegszövettel, megfelelő tapasszal korrigálja (például Baumit StarContact). Ha a felület krétásodna, vagy erősen porlik, mechanikusan tisztítsa meg. Lakk- és olajréteg, enyves festékmaradványok lemaratása után, valamint a leválasztó olaj maradékok eltávolításához használjon gőzsugarat a felület megtisztítására. A gőzsugár hatékony lehet a penészes vagy elalgásodott felület gondozására is, de erre speciális tisztítószert is alkalmazhat, amilyen például a Baumit SanierLösung/FungoFluid felújító oldat. Ha szennyeződések találhatóak az alapfelületen, Baumit ReClean tisztítószerrel megszabadulhat tőlük.

 

A termék alkalmazása

A Baumit PremiumPrimer alapozót felhordás előtt lassú járású keverővel alaposan keverje át. Ha a megmunkálási konzisztencia eléréséhez szükséges, maximum 5 % vízzel hígítható. Más terméket ne adjon hozzá. Győződjön meg róla, hogy az alapfelület száraz és szilárd. Az anyagot ecsettel vagy hengerrel hordja fel a felületre. Dolgozzon a teljes felületen egyidejűleg, megszakítás nélkül. Kétrétegű felhordás esetén (pl. különböző nedvszívású felületek) minden munkafázis között tartsa be a megfelelő várakozási időt: min. 24 óra.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C és +30 °C között legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. Óvja a munkafolyamat közben és a kötés ideje alatt a felületet az időjárás viszontagságaitól, a napsugárzástól, erős széltől, esőtől, például állványvédő háló használatával.

A szilárdulást és a kötést a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegye figyelembe a többi munkamenet szempontjából. Minden további réteg felhordása esetén a 24 órás várakozási időt be kell tartani. A megadott várakozási idők +20 °C és 60%-os relatív páratartalom mellett értendők.

Munka közben a szemeket, a bőrt és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvni szükséges. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal le kell mosni bő vízsugárral, ne várjon a száradásig. A szerszámokat használat után azonnal mossa el tiszta vízben.

 

Tárolás 

Hűvös fagymentes helyen, napfénytől védve bontatlanul tárolható; felhasználható gyártástól számított 12 hónapig.

 

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Szín fehér (színezve is rendelhető)
Szárazanyag tartalom kb. 58 %
Sűrűség kb. 1.52 kg/m³
pH-érték kb. 8
Anyagszükséglet (tapaszolt felületen) kb. 0.2 - 0.4 kg/m²
Anyagszükséglet (vakolt felületen) kb. 0.4 kg/m²
Kiszerelés 5 kg/vödör, 48 vödör/raklap = 240 kg
Összetétel Szerves kötőanyag, kvarchomok, kitöltő anyagok, víz, pigmentek.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.