Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit PuraColor homlokzatfesték 14 Liter (II. színcsoport 5,4,3)

Webshop ár:

114.590 Ft (90.228 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 9193652L
Cikkszám: 12029
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

Baumit PuraColor - II. színcsoport (5,4,3)

prémium akril homlokzatfesték

 

A Baumit PuraColor tartós, prémium kültéri festékbevonat, amely a Baumit Life paletta minden árnyalatában kapható. Az intenzív színeket az innovatív cool pigment gyártási technológia teszi lehetővé, a jó pigment megkötés pedig hozzájárul, hogy a lehető legmagasabb maradjon a színstabilitás az idők folyamán. Emellett nagyfokú időjárásállóság jellemzi, amely szintén elősegíti a hosszas színtartást. Extrémen víztaszító, lemosható, szennyeződésre eleve kevésbé hajlamos, mégis páraáteresztő tulajdonsággal rendelkezik. Egyaránt alkalmas kézi és gépi feldolgozásra. Fedőképessége kitűnő, univerzálisan alkalmazható az ideális feldolgozási tulajdonságainak köszönhetően. Igény szerint kül- és beltérben is felhasználható. Akril kötőanyagú, vödrös kiszerelésben kapható. Ásványi vakolatokra, tapaszokra, betonra, szerves kötőanyagú vakolatok és tapaszok átfestésére alkalmas, homlokzatképzéshez és védőfestékként.

 

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

A termék a következő felületeken használható sikerrel:

  • „ dörzsölt mész, mész-cement és cementvakolatokra
  • „ beton és egyéb ásványi alapra
  • „ (régi) jól tapadó, ásványi szilikát és diszperziós, színes festékre és vakolatokra

Korlátozottan alkalmas (próbafelületet kell készíteni):

  • „ mészvakolatokra (a karbonosodásra figyelni!)

Ne alkalmazza a következő felületeken:

  • „ mészvakolatokra- és festékekre
  • „ gipszes vakolatokra-, felületekre
  • „ lakk-, olaj-, enyves festékre és műanyagra
  • „ rugalmas diszperziós bevonatokra
  • „ fémre
  • „ fára

Az alapfelületről mechanikus úton távolítsa el a málló, kiálló részeket, a rosszul tapadó, kopott ásványi eredetű réteget, az esetleges kivirágzást. Ha felületben hibák vannak, azokat helyileg üvegszövettel, megfelelő tapasszal korrigálja (például Baumit StarContact). Ha a felület krétásodna, vagy erősen porlik, Baumit ReCompact vakolatszilárdítóval kell megerősíteni. Lakk- és olajréteg, enyves festékmaradványok lemaratása után, valamint a leválasztó olaj maradékok eltávolításához használjon gőzsugarat a felület megtisztítására. A gőzsugár hatékony lehet a penészes vagy elalgásodott felület gondozására is, de erre speciális tisztítószert is alkalmazhat, amilyen például a Baumit SanierLösung/FungoFluid felújító oldat. Ha szennyeződések találhatóak az alapfelületen, Baumit ReClean tisztítószerrel megszabadulhat tőlük. A felület erős vagy egyenetlen nedvszívó képessége esetén kezelje azt elő MultiPrimer mélyalapozóval, majd tartsa be a 12 óra várakozási időt.

A termék alkalmazása

A Baumit PuraColor felhordásának megkezdése előtt győződjön meg róla, hogy az alapfelület megfelelően előkezelt, száraz és kötött. Első rétegként a felületet 10-15 % vízzel hígított festékkel teljesen fesse át alapozásként. 12 órával ezt a festést követően fesse át további egy vagy két rétegben a felületet PuraColor festékkel. Ebben a fázisban csak annyi vizet adjon hozzá, amennyi az optimális feldolgozási konzisztencia eléréséhez feltétlenül szükséges. Minden munkafázis között 6 órás száradási időt iktasson be. Egyenletesen, megszakítás nélkül dolgozzon. A termékhez semmilyen más anyagot ne adjon hozzá. A Baumit PuraColor ecsettel, hengerrel és egy arra alkalmas airless-géppel szórással hordható fel. A hígítás mértékét az anyag konzisztenciájának és az alapfelület nedvszívó képességének függvényében kell megállapítani.

Rétegfelépítés:

„ 1 x Baumit PuraColor festék 10-15 % tiszta vízzel hígítva (teljes fedéssel!)

„ 1 x Baumit PuraColor festék (max. 5 %-ig hígítható).

Felhordás airless-készülékkel (pl. Graco UM II 795 PC):

„ Fúvóka: LL315

„ Nyomás: 80 bar

„ Szűrő: 60

„ Hígítás 0%

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +8 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. Óvja a munkafolyamat közben és a kötés ideje alatt a felületet az időjárás viszontagságaitól, a napsugárzástól, erős széltől, esőtől, például állványvédő háló használatával. A szilárdulást és a kötést a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegye figyelembe a többi munkamenet szempontjából. Magas nyári hőmérséklet esetén különösen vigyázzon a felület megégésével, a lassú kötés viszont egyenetlen színárnyalatot eredményezhet.

A normálnál magasabb nedvességterhelésnek kitett homlokzatok esetében gondoskodjon algásodás és penészedés elleni védelemről.

Ügyeljen rá, hogy az egész épületre egyszerre rendelje meg a teljes anyagszükségletet, hogy minimalizálja a színeltérések kockázatát. Ha mégis különböző gyártási tételhez tartozó termékkel dolgozik, felhasználás előtt mindenképpen keverje össze az anyagot.

Az egyes színárnyalatok különböző TSR-értékei kis mértékben befolyásolják feldolgozás és az előkészítés módját, érdeklődjön a részletekről.

Munka közben a szemeket, a bőrt és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvni szükséges. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal le kell mosni bő vízsugárral, ne várjon a száradásig. A szerszámokat használat után azonnal mossa el tiszta vízben.

 

Tárolás

Hűvös, fagymentes helyen, napfénytől védve bontatlanul tárolható; felhasználható gyártástól számított 12 hónapig.

 

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.