Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit SanierLösung FungoFluid Felújító oldat 10l

Webshop ár:

25.090 Ft (19.756 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 960161
Cikkszám: 12136
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

Baumit FungoFluid

felújító oldat

 

A Baumit FungoFluid egy felhasználásra kész vizes oldat, amely egyenletes hatásfokon küzd meg különböző mikroorganizmusokkal, tehát algákkal és gombákkal, amelyek problémát okozhatnak a különböző falfelületeken. Egyaránt felhasználhatja homlokzati vagy beltéri falfelületek esetén. Azon felül, hogy megöli az algákat és a gombákat, gátolja az esetleges újabb növekedésüket, és még jelentősen el is színteleníti az algákat, így a fertőzéssel minden szempontból megküzd. A FungoFluid felújító oldat megakadályozza a csírázásra képes spórák terjedését, így megelőzésül is alkalmazható. Könnyen felhasználható, és az alkalmazása is egyszerű. Kültérben is alkalmazható. Hatóanyaga négyes ammóniumvegyület és izotiazol származékok.

 

Az alapfelület előkészítése

A Baumit FungoFluid oldat alkalmazása előtt tisztítsa meg a homlokzatot. Az erős szennyeződéseket adott esetben mechanikus úton távolítsa el egy arra megfelelő kefével, a többi szennyeződést pedig magas nyomású tiszta vízzel tisztítsa. A fúvóka fejét megfelelő dőlésszögben és távolságból irányítsa a kezelendő homlokzati felületre. A használt nyomás legfeljebb 200 bar legyen. A felületet ezután hagyja megszáradni.

 

A termék alkalmazása

A felújító oldatot festőecsettel hordja fel a teljes felületre. Mindig tartson be min. 12 óra száradási és hatásidőt, ez alatt az idő alatt védje a felületet az esőtől. A várakozási idő letelte után hordjon fel egy második réteg FungoFluidot a teljes felületre.

A száradási idő újbóli letelte után a homlokzatot Baumit NanoporColor vagy Baumit SilikonColor homlokzatfestékkel átfestheti, kövesse a további utasításokat a vonatkozó termékleírásoknál. Az alga- ill. penészölő hatást javasolt további adalékszerrel fokozni, különösen, ha a felület nedvességterhelésnek kiemelten kitett. Ezek a festékek penész- és algagátló kivitelben is előállíthatók, érdeklődjön a részletekről. 

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Óvja a munkafolyamat közben és a kötés ideje alatt a felületet az esőtől, például állványvédő háló használatával. A kezelés megfelelő hatásának biztosítása érdekében a Baumit FungoFluid felújító oldatot nem szabad más felújító anyagokkal kombinálni. A munkálatok közben győződjön meg róla, hogy megfelelő védőruházatban végzi a felújító oldat bedolgozását. A kezelés megfelelő hatékonyságának elérésének érdekében a Baumit FungoFluid más felújító szerekkel ne legyen kombinálva.

Nem minden esetben garantálható tartós alga- és penészmentes hatás teljes biztonsággal. A gondos kezelés és felújítás ellenére a homlokzati felületeken a mikroorganizmusok újbóli megjelenését nem lehet kizárni. Az újbóli fertőzés kockázatát több tényező növeli, hosszú távon csak ezek kezelése, csökkentése jelenthet megoldást a problémára. Ezek a kockázati tényezők a környezet (erdő, patak, növényzet közelsége a falfelülethez), a klíma (hőmérséklet, páratartalom) és az épületfizikai tulajdonságok (hővezetés). Az optimális eredmény elérése érdekében a felhasználás előtt konzultáljon szakemberrel. 

Munka közben a szemeket, a bőrt és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvni szükséges. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal le kell mosni bő vízsugárral, ne várjon a száradásig. A szerszámokat használat után azonnal mossa el tiszta vízben.

 

Tárolás 

Hűvös, fagymentes helyen, napfénytől védve bontatlanul tárolható; felhasználható gyártástól számított 12 hónapig.

 

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.