Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit Sanova puffer vakolat 50l

Webshop ár:

11.390 Ft (8.969 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 153102
Cikkszám: 12150
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

Baumit Sanova puffer vakolat

puffer vakolat

 

A Baumit Sanova felújító vakolatrendszert speciálisan nedves és sókkal terhelt falazatokhoz, felújításhoz fejlesztették ki. A Baumit Sanova puffer vakolat ezen a termékcsaládon belül a WTA rendszerhez tartozik, amely garantálja, hogy a termék megfelel a WTA (Épületkarbantartási és Műemlékvédelmi Tudományos Műszaki Munkacsoport) előírásainak. A puffer vakolat a rendszer alsó vakolataként ajánlott, felső vakolatnak pedig a Sanova vakolat W termék használata javasolt. További információkat a felújító rendszerről a gyártó honlapján találhat. 

A Sanova puffer vakolat egy légpórusos alapvakolat, amely kül- és beltérben is használható, kézi vagy gépi feldolgozással. Nagy pórustérfogata miatt különösen alkalmas nedvességgel és sóval terhelt falszerkezetek fizikai sókezelésére és/vagy telítettségének kiegyenlítésére, mivel nedvességgátló és víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik. Gyárilag előkevert kész szárazhabarcs, ezáltal az építkezés helyszínén időt takaríthat meg.

 

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet az érvényes szabványok szerint. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

Verje le a régi vakolatot a látható nedvességhatár felett legalább 1 méterrel. Ha a vakolat sóterhelt, akkor azonnal teljesen el kell távolítani. Az alapfelület sótelítettsége esetén alkalmazza a helyzet által megkívánt kezelést, például száraz lekefélés, talajnedvesség elleni függőleges és vízszintes szigetelés, vagy sótalanítás. Algás, mohás felületeket kezeljen Sanierlösung/FungoFluid felújító oldattal. Ha vannak károsodott falazati fugák, kaparja ki őket kb. 2 cm mélységben, majd töltse ki alkalmas vakolattal, például Baumit Sanova puffer vakolat vagy vakolat W. Használjon Sanova VorSpritzer előfröcskölőt a Sanova puffer vakolat felhordása előtt, 50 %-os fedéssel.

 

A termék alkalmazása

Keverje be a vakolatot az építkezéseken megszokott szabadesésű- vagy kényszerkeverővel. A vízszükséglet zsákonként kb. 16 liter. A szabadesésű keverő esetében be kell tartani a 3-5 perces keverési időt. 

A felhordás történhet kézzel és géppel is. Szükség szerint nedvesítse elő az alapfelületet annak nedvszívóképessége, fajtája, és az időjárás függvényében. Majd kézi felhordás esetén kőműves kanállal vigye fel a habarcsot a felületre. Gépi feldolgozás esetén válassza a megfelelő felszereltségű vakológépet (például Rotorquirl), és hernyóformában hordja fel az anyagot. Mindig kövesse a géphez tartozó utasításokat. 

3 cm vakolatvastagságig egy rétegben, nagyobb, vagy egyenetlen vakolatvastagságnál több rétegben végezze a vakolást. Az egyes rétegek között legfeljebb egy nap teljen el. Az egyenetlen alapfelület esetén úgy töltse fel a mélyedéseket, hogy a rákerülő Baumit Sanova vakolat W már egyenletes felületre legyen felhordható, legalább 15 mm-es vastagságban. Az egyes vakolatrétegek felületét felhordás után még nedves állapotában bordázza fel vízszintesen fogas simítóval, illetve speciális vakolatfésűvel.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. A friss vakolatot legalább 2 napig védje a kiszáradástól. Más termékekkel keverni nem megengedett. Munkahézagokat, fugákat, lyukakat az erre alkalmas anyaggal (pl. Baumit Sanova vakolat W) ki kell tölteni.

Tartsa be a vakolat-centiméterenkénti 7 nap várakozási időt.

A felújító rendszerek hatékonyságának időtartama lényegesen függ az alapfelület nedvesség utánpótlásától és a sótelítettségtől, ezért a felújítással egyidejűleg célszerű utólagos talajnedvesség elleni szigetelést készíteni.

 

Tárolás 

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 6 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek