Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit Sanova Trass HM50 25kg

Webshop ár:

5.190 Ft (4.087 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 153119
Cikkszám: 12155
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

Baumit Sanova Trass HM50

trassz falazóhabarcs 50

 

A Baumit Sanova felújító vakolatrendszert speciálisan nedves és sókkal terhelt falazatokhoz, felújításhoz fejlesztették ki. Ezen a termékcsaládon belül a Trass kötőanyagú vakolatok elsősorban történelmi épületek hiteles és tartós felújításához ajánlottak. A trassból magas mészkötő-képessége révén stabil, időtálló habarcs vagy vakolat állítható elő. A trass kötőanyagú habarcsokból készült falazatok kapilláris csatornái, – a falazóhabarcs szűkebb, zártabb kapilláris csatornáin keresztül – lehetővé teszik, hogy kevesebb nedvesség szívódjon fel. A Sanova Trass HM30 és HM50 falazóhabarcsok kifejezetten történelmi épületek, mint például kastélyok, várak falazataihoz lettek kifejlesztve, műemlékvédelmi előírásoknak is megfelelve. Természetes kövekből és a klasszikus, kis méretű tégla falazóelemekből épített falazatokhoz használhatóak leginkább.

A két falazóhabarcs között a különbség egyedül a szilárdságukban van. A HM30 általános igénybevételhez, a HM50 pedig nagyobb igénybevételhez ajánlott, az utóbbi statikai szerkezetekhez emelt szintű szilárdságot nyújt. Ezen kívül viszont megegyeznek a jellemzőik. Mivel hidrofób tulajdonsággal rendelkeznek, lehetővé teszik, hogy a megépített szerkezet vakolás nélkül is hosszú évekig ellenálljon az időjárás hatásainak (például: vakolatlan kerítések, várfalak). A Sanova Trass HM50 az MSZ EN 998-2 szabvány szerinti M 5 G minőségű falazóhabarcs. A termék száraz, gyárilag előkevert, így az építkezés helyszínén könnyen bekeverhető, időt és munkaerőt takarítva meg ezzel. Megnövelt bedolgozási idővel rendelkezik. Felhasználási területe elsősorban a műemlék felújítás területén (várak, templomok, kastélyok) alkalmazott természetes kő és téglafalazatokhoz, pillérekhez, boltozatokhoz, falazóelemek összekötése, teherelosztása és hézagkitöltése.

 

Az alapfelület előkészítése

Ha természetes kővel dolgozik, meg kell tisztítani a falazás megkezdése előtt. A falazóelemeket, ha szükséges, elő kell nedvesíteni.

 

A termék alkalmazása

A Bamit Sanova Trass HM30 falazóhabarcs bekeverése történhet kézi vagy gépi úton is, zsákonként 4,5 liter víz hozzáadásával. Gépi keverésre a szabadesésű és a folyamatos keverő is megfelelő. Szabadesésű keverőgéppel történő keverésnél először a vizet adagolja a keverőgépbe (képlékeny konzisztencia szükségessége esetén zsákonként kb. 5 liter vizet), és csak utána adagolja a száraz habarcsot. Ügyeljen rá, hogy mindig egész zsákot vagy zsákokat keverjen be. Keverési idő 2-3 perc.

1 liter felhasználásra kész nedves habarcshoz kb. 1,7 kg szárazhabarcs szükséges.

1 tonna szárazhabarcsból kb. 600 liter nedves habarcs készíthető.

1 zsák szárazhabarcsból kb. 15 liter nedves habarcs készíthető.

Gondoskodjon a felület előnedvesítéséről, ha szükséges. A falazáshoz az anyagot egyenletesen, kb. 10-15 mm vastagságban terítse el, a vízszintes és a függőleges fugákat teljesen kitöltve. A leeső, elszennyeződött habarcsot nem megengedett újra felhasználni.

A munkálatok közben, a bedolgozás és a kötés ideje alatt az anyag és a levegő hőmérséklete mindig legyen +5 °C és +25 °C között. A kötés ideje alatt gondoskodni kell a fagymentességről és szükség esetén az utónedvesítésről. Csak tiszta – pl. vezetékes – vizet használjon. A kész habarcs feldolgozhatósági ideje időjárástól függően 2–3 óra.

 

Tárolás 

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 6 hónapig.

 

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.