Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit Sanova vakolat W 40kg

Webshop ár:

9.990 Ft (7.866 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 153103
Cikkszám: 11172
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

Baumit Sanova vakolat W

felújító vakolat

A Baumit Sanova felújító vakolatrendszereket speciálisan nedves és sókkal terhelt falazatokhoz, felújításhoz fejlesztették ki. Ezen belül a WTA rendszer az Épületkarbantartási és Műemlékvédelmi Tudományos Műszaki Munkacsoport előírásainak megfelelően lett kifejlesztve, így ideális műemléképületek felújításához. A Baumit Sanova vakolat W speciálisan a WTA rendszer felső vakolataként ajánlott. Csökkentett kapilláris vízfelvevő képesség jellemzi, így alkalmas száraz falak, homlokzatok, lábazatok kialakítására. Durva vagy dörzsölt felületalkotáshoz, kézi és gépi felhasználásra egyaránt alkalmas. Elsődleges felhasználási területe a nagy nedvességű, sókkal terhelt ásványi alapfelületek. A termék gyárilag előkevert, kész szárazhabarcs, így az építkezés helyszínén időt takaríthat meg a használatával. Kül- és beltérben is felhasználható, a műemlékvédelemben is.

 

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet a mindenkor érvényes előírásoknak megfelelően. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

Mohás, algás, kizöldült felületeket arra alkalmas szerrel (pl. Baumit FungoFluid felújító oldat) meg kell tisztítani. A károsodott falazati fugákat kb. 2 cm mélyen ki kell kaparni és le kell zárni (pl. Baumit Sanova vakolat W-vel). A Baumit Sanova vakolat W felhordása előtt az alapfelületet Baumit SanovaVorspritzer előfröcskölővel kell ellátni, majd arra Baumit puffer vakolatot kell felhordani (Baumit Sanova Rendszer WTA szerint), vagy közvetlenül az előfröcskölőre felhordani a Baumit Sanova vakolat W-t. Amennyiben puffer vakolatot is használ, az előfröcskölés legyen 50 %-os fedéssel, abban az esetben viszont, ha nem használ, 100 %-os fedést alkalmazzon. Az alapfelület sótartalmától függően különleges előkezelés szükséges. Kisebb mértékű sókivirágzás esetén egy rétegben, különben pedig több rétegben hordja fel a vakolatot. Munkahézagokat, fugákat, lyukakat az erre alkalmas anyaggal (pl. Baumit Sanova vakolat W) ki kell tölteni.

A termék alkalmazása

A Baumit Sanova vakolat W habarcs bekeverése lehetséges az építkezéseknél általában használatos keverőkben, zsákonként kb. 12 liter víz hozzáadásával. A keverési idő függ a keverő fajtájától, szabadesésű keverőben 5-8 percig, kényszerkeverőben 3-5 percig keverje. A vakolósávokat Baumit Sanova vakolat W-ből készítse. A Baumit Sanova vakolat W felhordható megfelelő felszereléssel ellátott (utókeverő) vakológéppel (pl. Rotoquirl D8-1,5 köpeny). Az anyagot hernyóformában hordja fel a felületre. Ha a Baumit Sanova vakolat W-t Baumit Sanova puffer vakolatra hordja fel, úgy ajánlatos először egy vékony Baumit Sanova vakolat W réteget acélsimítóval felhúzni. Erre azután a szokásos módon vakolókanállal lehet vakolni. A Baumit Sanova vakolat W legnagyobb vakolatvastagsága 40 mm. Az egyes vakolatrétegek felületét közvetlenül a meghúzás után fel kell érdesíteni, kivéve a legfelső felületet, ha azt dörzsölt vagy kapart felülettel készül. A Baumit Sanova vakolat W vastagsága a Baumit Sanova puffer vakolaton legalább 15 mm legyen. A Baumit Sanova vakolat W legnagyobb vakolatvastagsága 40 mm. Egyrétegű Baumit Sanova vakolat W vastagsága legalább 20 mm. Több rétegben történő felhasználásnál az első Baumit Sanova vakolat W vastagsága legalább 10 mm legyen, és a következő réteg felhordása előtt legalább 7 nap várakozási időt kell tartani.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a keverés, a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Más termékkel ne keverje. Csak tiszta - vezetékes – vizet használjon. A friss vakolatfelületeket a gyors kiszáradástól meg kell védeni (pl. legalább 2 napig nedvesen kell tartani). Minden további réteg felhordása előtt be kell tartani 10 nap/vakolatcentiméter várakozási időt.

A felújító rendszerek hatékonyságának időtartama lényegesen függ az alapfelület nedvesség utánpótlásától és a sótelítettségtől, ezért a felújítással egyidejűleg célszerű utólagos talajnedvesség elleni szigetelést készíteni.

Tárolás

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 6 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.