Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit SanovaColor 14 Liter (I. színcsoport 9-re végződő színek)

Webshop ár:

87.490 Ft (68.890 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 9601911
Cikkszám: 12167
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.890 Ft
Gyártó:
question_markSzín
Liter
14l
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Baumit SanovaColor - I. színcsoport (9-re végződő színek)

ásványi kötőanyagú homlokzatfesték

 

A Baumit Sanova felújító vakolatrendszert speciálisan nedves és sókkal terhelt falazatokhoz, felújításhoz fejlesztették ki. A Baumit SanovaColor a rendszer befejező rétegeként szolgál. A termék egy feldolgozásra kész, ásványi kötőanyagú homlokzatfesték, amely különösen alkalmas a műemlékvédelem területén és külső-, illetve belső felújítási munkálatoknál. Jó pára- és CO2 áteresztő képességgel rendelkezik. Feszültségmentesen szárad, nem képez filmréteget, könnyen feldolgozható. Víztaszító, koszolódásra kevésbé hajlamos, így erősen időjárásálló is. Vízüvegbázisú, szerves kötőanyag arány max. 5 tömeg %, DIN 18363 szerint. Környezetbarát - oldószerek és tartósítószerek hozzáadása nélkül, penészesedés és algásodás ellen. Homlokzatok, régi és új ásványi vakolatok és simítótapaszok védelmét és esztétikus megjelenését biztosítja.

 

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet az ÖNORM B 2230, B 3345 és B 3346 irányelvei szerint. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

A termék a következő felületeken használható sikerrel:

 • „ meszes vakolatokra és festékekre (karbonosodásra feltétlenül figyelni)
 • „ dörzsölt mész-/cement- és cementvakolatokra,
 • „ betonra és más ásványi alapfelületekre
 • „ jól tapadó ásványi- és szilikátfestékekre, vakolatokra

Korlátozottan alkalmas:

 • „ gipszes vakolatokra (próbafelület készítése szükséges!)

Ne alkalmazza a következő felületeken:

 • „ műanyagokra és műgyantákra
 • „ lakk- és olajos bevonatokra
 • „ enyves festékekre
 • „ fára és fémre
 • „ rugalmas diszperziós bevonatokra

Az alapfelületről mechanikus úton távolítsa el a málló, kiálló részeket, a rosszul tapadó, kopott ásványi eredetű réteget, az esetleges kivirágzást. Ha felületben hibák vannak, azokat helyileg üvegszövettel, megfelelő tapasszal korrigálja (például Baumit MultiWhite). Ha a felület krétásodna, vagy erősen porlik, Baumit SanovaPrimer vakolatszilárdítóval kell megerősíteni (14 nap várakozási idő). Lakk- és olajréteg, enyves festékmaradványok lemaratása után, valamint a leválasztó olaj maradékok eltávolításához használjon gőzsugarat a felület megtisztítására. A gőzsugár hatékony lehet a penészes vagy elalgásodott felület gondozására is, de erre speciális tisztítószert is alkalmazhat, amilyen például a Baumit SanierLösung/FungoFluid felújító oldat. Ha szennyeződések találhatóak az alapfelületen, Baumit ReClean tisztítószerrel megszabadulhat tőlük. A felület erős vagy egyenetlen nedvszívó képessége esetén kezelje azt elő MultiPrimer mélyalapozóval.

 

A termék alkalmazása

Felhordás előtt a terméket alaposan keverje át lassú járású keverővel. Első munkamenetben alapozó réteget vigyen fel. Ehhez a SanovaColort hígítsa Baumit SanovaPrimerrel legfeljebb 20 % arányban. Ezután befejezőrétegnek maximum 10 %-os arányban SanovaPrimerrel felhígított SanovaColort hordjon fel. A rétegek közötti 6-12 óra várakozási időt tartson be. Annak érdekében, hogy az illesztések ráfestéseinél a tükröződést elkerülje, a rétegeket egy munkamenetben „friss a frissben” készítse. Ne adjon hozzá semmilyen más anyagot. Mindig egyenletesen és megszakítás nélkül dolgozzon.

A Baumit SanovaColor kézi és gépi felhordásra is alkalmas. Kézi feldolgozás esetén ecsettel vagy hengerrel dolgozzon. Az anyag arra alkalmas airless-géppel szórással is felhordható.

Airless felhordás:

 • „ szórófej: 0,025”
 • „ szórási nyomás: 120 – 150 bar.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +8 °C fölött legyen a keverés, a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. Óvja a munkafolyamat közben és a kötés ideje alatt a felületet az időjárás viszontagságaitól, a napsugárzástól, erős széltől, esőtől, például állványvédő háló használatával. A magas hőmérséklet (pl. > +30 °C) a feldolgozási tulajdonságokat megváltoztathatja. Magas nyári hőmérsékletben a száradási idő megrövidül (a felület megégése lehetséges). A szilárdulást és a kötést az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, valamint egyenetlenné teheti a színárnyalatot.

Figyeljen, hogy egy felületen mindig azonos gyártási számú zsákokat használjon fel, valamint a teljes épületre egyszerre rendelje meg a teljes anyagszükségletet, hogy az egy keveréssel legyártható legyen. Ha mégis különböző gyártási tételekkel dolgozna, mindenképpen keverje össze az anyagot a felhordás előtt az egyenletes szín elérése végett.

Munka közben a szemeket, a bőrt és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvni szükséges. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal le kell mosni bő vízsugárral, ne várjon a száradásig. A szerszámokat és készülékeket használat után azonnal mossa el tiszta vízben.

 

Tárolás

Hűvös, fagymentes helyen, napfénytől védve bontatlanul tárolható; felhasználható gyártástól számított 12 hónapig.

 

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Felhasználás helye Kül-és beltéri
Felhasználás szerint Homlokzatra
Festék fajta Homlokzatfesték
Festék típusa Diszperziós
Besorolás G3 E2 S1 V1 W2 A0 C0
Vízfelvevő képesség < 0.1 kg/(m².min^0,5) W2
μ-érték kb. 40 - 60
Szárazanyag tartalom kb. 65 %
Sűrűség kb. 1.6 kg/dm³
pH-érték 12
sd-érték < 0.14 m
Anyagszükséglet kb. 0.3 - 0.35 l/m² két rétegben
Kiszerelés 14 liter/vödör, 16 vödör/raklap = 224 liter
Összetétel Ásványi töltőanyagok, káli vízüveg szerves anyagú stabilizátorokkal, színezőanyagok, adalékszerek, víz

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.