Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit SanovaPrimer 10l

Webshop ár:

28.490 Ft (22.433 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 960193
Cikkszám: 12165
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.290 Ft
Gyártó:
question_markSzín
Színtelen
Liter
10l
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Baumit SanovaPrimer

vakolatszilárdító

 

A Baumit Sanova felújító vakolatrendszert speciálisan nedves és sókkal terhelt falazatokhoz, felújításhoz fejlesztették ki. A Baumit SanovaPrimer vakolatszilárdító, alapozó a befejező réteget, jellemzően a SanovaColor homlokzatfestéket megalapozó termék. Kifejezetten ajánlott a műemlékvédelem területén és felújításokhoz. A porló, málló mész-cement vakolatok szilárdságának növelésére, és nedvszívás-kiegyenlítésre alkalmas, valamint a Baumit SanovaColor hígítójaként is. Feldolgozásra készen kapható. Alkalmazható kül- és beltérben egyaránt, könnyen feldolgozható. Ásványi kötőanyagú (szilikát bázisú), és lúgos kémhatásától fogva természetes penészgátló. Nagy szilárdságú, nem képez filmréteget, jó páraáteresztő képesség jellemzi. 

 

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet az ÖNORM B 2230, B 3345 és B 3346 irányelvei szerint. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

Ha található a felületen, távolítsa el a mészfátyolt, a „ levelesen leváló, lepergő részeket, olaj-, lakk rétegeket és diszperziós bevonatokat, rosszul tapadó, málló festékeket. Ha szennyeződések találhatóak az alapfelületen, Baumit ReClean tisztítószerrel megszabadulhat tőlük. A gőzsugár hatékony lehet a penészes vagy elalgásodott felület gondozására is, de erre speciális tisztítószert is alkalmazhat, amilyen például a Baumit SanierLösung/FungoFluid felújító oldat. Ha felületben hibák vannak, azokat helyileg üvegszövettel, megfelelő tapasszal korrigálja (például Baumit MultiWhite).

A termék a következő felületeken használható sikerrel:

  • „ meszes vakolatokra és festékekre karbonosodásra feltétlenül figyelni)
  • „ dörzsölt mész-/cement- és cementvakolatokra
  • „ betonra és más ásványi alapfelületekre
  • „ jól tapadó ásványi- és szilikátfestékekre, vakolatokra

Korlátozottan alkalmas:

  • „ gipszes vakolatokra (próbafelület készítése szükséges!)

Ne alkalmazza a következő felületeken:

  • „ műanyagokra és műgyantákra
  • „ lakk- és olajos bevonatokra
  • „ enyves festékekre
  • „ fára és fémre
  • „ rugalmas diszperziós bevonatokra
 

A termék alkalmazása

A Baumit SanovaPrimer egyaránt használható alapozóként, és a Baumit SanovaColor homlokzatfesték hígítójaként. Alapozóként való felhasználáshoz lassú járású keverővel keverje át alaposan. Hígítsa vízzel, legfeljenn 1:1 arányban, az alapfelület tulajdonságaitól függően. Más termékkel ne keverje. Győződjön meg róla, hogy az alapfelület szilárd és száraz. A Baumit SanovaPrimer alapozót teljes felületen, egyidejűleg, egyenletesen hordja fel pamuthengerrel vagy ecsettel. Erősen nedvszívó alapfelületnél, vagy magas hőmérséklet esetén kétrétegű alapozás javasolt. Egyidejűleg, megszakítás nélkül dolgozzon. A munkamenetek között tartsa be a 6-12 óra várakozási időt.

A Baumit SanovaColor hígítójaként:

1. réteg max. 20 %-os hígítás Baumit SanovaPrimerrel

2. réteg max. 10 %-os hígítás Baumit SanovaPrimerrel

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +8 °C fölött legyen a keverés, a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Óvja a munkafolyamat közben és a kötés ideje alatt a felületet az időjárás viszontagságaitól, a napsugárzástól, erős széltől, esőtől, például állványvédő háló használatával. A magas hőmérséklet (pl. > +30 °C) a feldolgozási tulajdonságokat megváltoztathatja. A szilárdulást és a kötést a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegye figyelembe a többi munkamenet szempontjából.

Munka közben a szemeket, a bőrt és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvni szükséges. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal le kell mosni bő vízsugárral, ne várjon a száradásig. A szerszámokat és készülékeket használat után azonnal mossa el tiszta vízben. Az anyag lúgosan reagál, ezért a szemet és bőrt különösen védeni (védőszemüveg-, kesztyű).

 

Tárolás 

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 12 hónapig.

 

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Sűrűség kb. 1 kg/l
pH-érték kb. 11
Anyagszükséglet kb. 0.2 l/m² rétegenként
Kiszerelés 10 liter/kanna, 40 kanna/raklap = 400 liter
Összetétel Káli vízüveg szerves anyagú stabilizátorokkal, adalékszerek, víz.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.