Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit SilikatTop vékonyvakolat 25Kg (Fehér 0018 és 0019)

Webshop ár:

26.990 Ft (21.252 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Vonalkód: 2553310/20/30/40/50
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 2553310/20/30/40/50
Cikkszám: 6118
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.890 Ft
Gyártó:
question_markSzín
Kg
25Kg
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Baumit SilikatTop - Fehér (0018, 0019)

szilikát vékonyvakolat

 

A Baumit SilikatTop egy feldolgozásra kész homlokzati vékonyvakolat. Felhasználható régi és új ásványi vakolatokon, simító tapaszokon, betonon, Baumit EPS- és ásványi homlokzati hőszigetelő rendszereken, valamint felújításra Sanova vakolatokon, és a műemlékvédelem területén. Kiváló páraáteresztése és természetes összetevői miatt kifejezetten ajánlott a Star ásványi hőszigetelő rendszerre és a Sanova felújító vakolatokra. Homlokzatok vagy belső felületek vékonyvakolataként dörzsölt és kapart struktúrában is lehet felületet kialakítani vele. Ásványi (káli-vízüveg) kötőanyagú, víztaszító, időjárásálló termék, amely a szennyeződéseknek is ellenáll. Nem képez filmréteget és feszültségmentesen szárad. Nehezen éghető. Bevizsgálva az MSZ EN 15824 és rendszerben az ETAG 004 szerint.

A termék kapható különböző szemcseméretekben, dörzsölt vagy kapart struktúra létrehozására alkalmas kivitelben. Az elérhető szemcseméretek: 1,5 mm, 2 mm és 3 mm. További részletekkel kapcsolatban nyugodtan keresse munkatársainkat. A megrendelés leadásakor megjegyzésben jelezze a kívánt struktúrát és szemcseméretet.

 

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet az előírásoknak megfelelően. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

A termék a következő felületeken használható sikerrel:

  • „ ásványi alapvakolatokon
  • „ betonra vagy egyéb ásványi vakolatokra
  • „ jól tapadó, ásványi és diszperziós festékre és vakolatokra

Ne alkalmazza a következő felületeken:

  • „ műanyagokra és műgyantákra
  • „ lakk- és olajos bevonatokra
  • „ enyves festékekre
  • „ mészvakolatokra és festékekre
  • „ fa és fém felületeken
  • „ rugalmas diszperziós bevonatokra

Az alapfelületről mechanikus úton távolítsa el a málló, kiálló részeket, a rosszul tapadó, kopott ásványi eredetű réteget, az esetleges kivirágzást. Ha felületben hibák vannak, azokat helyileg üvegszövettel, megfelelő tapasszal korrigálja (például Baumit StarContact White). Ha a felület krétásodna, vagy erősen porlik, Baumit ReCompact vakolatszilárdítóval kell megerősíteni. Lakk- és olajréteg, enyves festékmaradványok lemaratása után, valamint a leválasztó olaj maradékok eltávolításához használjon gőzsugarat a felület megtisztítására. A gőzsugár hatékony lehet a penészes vagy elalgásodott felület gondozására is, de erre speciális tisztítószert is alkalmazhat, amilyen például a Baumit SanierLösung/FungoFluid felújító oldat. Ha szennyeződések találhatóak az alapfelületen, Baumit ReClean tisztítószerrel megszabadulhat tőlük. A felület erős vagy egyenetlen nedvszívó képessége esetén kezelje azt elő MultiPrimer mélyalapozóval. Régi homlokzati hőszigetelő rendszerek felújításánál először használjon kiegyenlítő és megerősítő rétegként alkalmas tapaszanyagot, és a vakolatot üvegszövet háló beágyazásával hordja fel. Az ideális eredmény elérése érdekében minden alapfelületet alapozzon le Baumit PremiumPrimer alapozóval, végül tartsa be az ajánlott 24 órás várakozási időt.

 

A termék alkalmazása

Felhordás előtt alaposan keverje át a Baumit SilikatTopot lassú járású keverővel. A feldolgozáshoz szükséges konzisztencia elérése érdekében csekély víz hozzáadásával (max. 1% tiszta víz) hígítható. A hígítás mértékét az anyag konzisztenciájának és az alapfelület nedvszívó képességének függvényében kell megállapítani.

Kézi feldolgozás esetén rozsdamentes acélsimítóval húzza fel a fedővakolatot szemcsevastagságban. Gépi felhordás esetén mindig kövesse a vakológéphez tartozó utasításokat. Mindkét esetben közvetlenül a felhordás után dörzsölje el műanyag simítóval. Egyenletesen, folyamatosan és megszakítás nélkül dolgozzon. A termékhez ne adjon hozzá semmilyen más anyagot, és ne keverje más festékanyagokkal.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +8 °C és +25 °C között legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. Óvja a munkafolyamat közben és a kötés ideje alatt a felületet az időjárás viszontagságaitól, a napsugárzástól, erős széltől, esőtől, például állványvédő háló használatával. A szilárdulást és a kötést a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegye figyelembe a többi munkamenet szempontjából. Magas nyári hőmérséklet esetén különösen vigyázzon a felület megégésével, a lassú kötés viszont egyenetlen színárnyalatot eredményezhet.

Ügyeljen rá, hogy az egész épületre egyszerre rendelje meg a teljes anyagszükségletet, hogy minimalizálja a színeltérések kockázatát. Ha mégis különböző gyártási tételhez tartozó termékkel dolgozik, felhasználás előtt mindenképpen keverje össze az anyagot.

A Baumit SilikatTop alapszinten algásodás és gombásodás elleni védelmet biztosít, de fokozott nedvességnek való kitettség esetén további védelem biztosítása szükséges.

A Baumit homlokzatvakolatban a homok természetes anyag. Egyes esetekben előfordulhat, hogy csekély mértékben a vakolatban sötétebb pontok láthatók. Ez semmi esetre sem minőségi hiányosság, hanem a természetes karakterű és tulajdonságú homlokzatvakolat adalékanyagának egy csekély mértékű optikai hatása.

Egy homlokzaton belül friss a frisshez dolgozva, azonos vastagságban hordva fel a nemesvakolatot elérheti, hogy a felület egységes legyen struktúra és szín tekintetében. Amennyiben nem áll rendelkezésre elegendő munkaerő megfelelően nagy egységek egyidőben történő bevakolására, bontsa azt kisebb építészeti részekre.

Homlokzati hőszigetelő rendszereken való felhasználásnál a különböző TSR-értékek miatt érdeklődjön a pontos utasításokról.

Munka közben a szemeket, a bőrt és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvni szükséges. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal le kell mosni bő vízsugárral, ne várjon a száradásig. A szerszámokat használat után azonnal mossa el tiszta vízben.

 

Tárolás

Hűvös, fagymentes helyen, napfénytől védve bontatlanul tárolható; felhasználható gyártástól számított 12 hónapig.

 

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Felhasználás helye Kültéri
Felhasználás szerint Homlokzatra
Vakolat típusa Szilikát
Vastagság 1.5 mm
Tapadószilárdság > 0.3 MPa
μ-érték kb. 30 - 50
Sűrűség kb. 1.8 kg/dm³
Hővezetési tényező 0.7 W/mK
sd-érték 0.06 x 0.1 m (2 mm rétegvastagságnál)
W-érték < 0.2 kg/(m².h0,5)
Színpaletta Life - anorganic (2-9)
Kiszerelés 25 kg/vödör, 16 vödör/raklap = 400 kg
Összetétel Ásványi kötőanyag, ásványi töltőanyagok, szilikátok, szálak, színes és fehér pigmentek, adalékszerek, víz.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.