Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit SpeedFix Élvédő ragasztó 30kg

Webshop ár:

9.990 Ft (7.866 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 956113
Cikkszám: 12147
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

Baumit SpeedFix

élvédő ragasztó

 

A Baumit SpeedFix egy ásványi gyorsragasztó élvédő szegélyek és vakolóprofilok ragasztására, mész-cement és mész vakolatokhoz. Installációs és lábazati profilok rögzítésére. A termék egy cementbázisú, gyárilag előkevert kész száraz ragasztóhabarcs, amely kiválóan alkalmas élvédő szegélyek és vezetősínek ragasztásához, mert a kötési ideje nagyon rövid. Akár 30 perc alatt megköt, így nem hosszabbítja tetemesen a várakozási időt a munkamenetek között. Kültérben és beltérben egyaránt felhasználható. Alkalmas mész-, mész-cement és cement vakolatokhoz, élvédő szegélyek, vezetősínek, dilatációs profilok felragasztásához, valamint elektromos kábelek, szerelési csövek, elosztódobozok stb. rögzítésére is. Tartsa szem előtt, hogy mész-gipsz vakolatoknál nem használható, sem más gipszes termékkel együtt.

 

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

A termék a következő felületeken használható sikerrel:

  •  mész-, mész-cement és cement vakolatok

Ne alkalmazza a következő felületeken:

  •  Mész-gipsz- és gipszvakolatok
 

A termék alkalmazása

Szórja a Baumit SpeedFix ragasztót zsákonként kb. 6 liter tiszta vízbe, majd lassú járású keverőszállal keverje csomómentes állagúra. Ezután pihentetni kell kb. 3 percig a keveréket, majd még egyszer átkeverni. Más termékkel ne keverje. 

Pontszerűen hordja fel a bekevert Baumit SpeedFix ragasztót, a habarcsvastagság igénye szerint. A habarcspontok távolsága a vezetőlécek stabilitásától függ. A vezetőléceket azonnal nyomja a habarcsba, igazítsa ki, a fennmaradó habarcsot pedig húzza le simára.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a keverés, a feldolgozás és a kötés ideje alatt.

FIGYELEM! Mész-gipsz- és gipszvakolatoknál nem használható!

 

Tárolás 

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 9 hónapig. 

 

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.