Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit StarColor homlokzatfesték 5 Liter (I. színcsoport 9,8,7,6)

Webshop ár:

48.690 Ft (38.339 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Vonalkód: 2556061L
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 2556061L
Cikkszám: 12025
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.290 Ft
Gyártó:
question_markSzín
Liter
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Baumit StarColor - I. színcsoport (9, 8, 7, 6)

szilikongyanta kötőanyagú prémium homlokzatfesték

 

A Baumit StarColor egy prémium minőségű homlokzatfesték, amely kiváló időjárásállóságával emelkedik ki. Extrém módon víztaszító, így lepergeti a rákerülő nedvességet. Ezzel együtt viszont páraáteresztő is egyben. Felhasználásra készen kapható, kitűnő feldolgozási tulajdonságokkal rendelkezik, feszültségmentesen és gyorsan szárad, rugalmas felületi védelmet képezve. Magas fedőképesség jellemzi. Kézi és gépi felhasználásra egyaránt alkalmas, kül- és beltérben is. Szilikongyanta kötőanyagú. Dekor- és védőfestékként alkalmazható mindenféle ásványi alapfelületre és fedővakolatra, régi vagy új műgyantavakolatra és festékre kül- és beltérben, régi épületek helyreállításánál és felújításánál, különösen a műemlékvédelem területén. Alkalmas régi hőszigetelő rendszerek felújításakor, azok átfestésére. Lábazatra, csapóeső elleni védelemre ajánlott.

 

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

A termék a következő felületeken használható sikerrel:

 • „ dörzsölt mész, mész-cement és cementvakolatokra
 • „ beton és egyéb ásványi alapra
 • „ (régi) jól tapadó, ásványi szilikát és diszperziós, színes festékre és vakolatokra

Korlátozottan alkalmas (próbafelületet készíteni):

 • „ mészvakolatokra (a karbonosodásra figyelni!)

Ne alkalmazza a következő felületeken:

 • „ mészvakolatokra- és festékekre
 • „ gipszes vakolatokra-, felületekre
 • „ lakk-, olaj-, enyves festékre és műanyagra
 • „ rugalmas diszperziós bevonatokra
 • „ fémre
 • „ fára

Az alapfelületről mechanikus úton távolítsa el a málló, kiálló részeket, a rosszul tapadó, kopott ásványi eredetű réteget, az esetleges kivirágzást. Ha felületben hibák vannak, azokat helyileg üvegszövettel, megfelelő tapasszal korrigálja (például Baumit StarContact White). Ha a felület krétásodna, vagy erősen porlik, Baumit SanovaPrimer vakolatszilárdítóval kell megerősíteni. Lakk- és olajréteg, enyves festékmaradványok lemaratása után, valamint a leválasztó olaj maradékok eltávolításához használjon gőzsugarat a felület megtisztítására. A gőzsugár hatékony lehet a penészes vagy elalgásodott felület gondozására is, de erre speciális tisztítószert is alkalmazhat, amilyen például a Baumit SanierLösung/FungoFluid felújító oldat. Ha szennyeződések találhatóak az alapfelületen, Baumit ReClean tisztítószerrel megszabadulhat tőlük. A felület erős vagy egyenetlen nedvszívó képessége esetén kezelje azt elő MultiPrimer mélyalapozóval. Régi homlokzati hőszigetelő rendszerek felújításánál először használjon kiegyenlítő és megerősítő rétegként alkalmas tapaszanyagot, és a vakolatot üvegszövet háló beágyazásával hordja fel. Az ideális eredmény elérése érdekében minden alapfelületet alapozzon le Baumit PremiumPrimer alapozóval, végül tartsa be az ajánlott 24 órás várakozási időt.

 

A termék alkalmazása

Mielőtt elkezdené a munkát a Baumit StarColorral, győződjön meg róla, hogy az előkezelt alap száraz és kötött. A festéket 10-15 % vízzel hígítva fesse le a teljes felületet alapozásnak. Az alapozás után tartson 12 óra várakozási időt, majd egy vagy két rétegben fesse át a felületet Baumit StarColor festékkel. Kevés víz hozzáadásával beállítható az ideális feldolgozási konzisztencia. A munkafázisok között iktasson be 6 óra száradási időt. Egyenletesen, megszakítás nélkül dolgozzon. Semmilyen anyagot ne adjon a festékhez.

A termék alkalmas kézi és gépi felhordásra. Kézi feldolgozás esetén ezt ecsettel vagy hengerrel teheti meg. Gépi felhordás arra alkalmas airless géppel történhet. Mindig kövesse a géphez tartozó utasításokat.

Felhordás airless-készülékkel (pl. Graco UM II 795 PC):

 • „ Fúvóka: LL315
 • „ Nyomás: 80 bar
 • „ Szűrő: 60
 • „ Hígítás 0%

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +8 °C fölött legyen a keverés, a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. Óvja a munkafolyamat közben és a kötés ideje alatt a felületet az időjárás viszontagságaitól, a napsugárzástól, erős széltől, esőtől, például állványvédő háló használatával.

A szilárdulást és a kötést a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegye figyelembe a többi munkamenet szempontjából. Nyáron, tartós +25 °C feletti hőmérséklet esetén, erős napsütésben a száradási idő drasztikusan csökkenhet. ami a felület megégéséhez és a homlokzati festékek ill. vakolat tönkremeneteléhez vezethet.

Nem minden esetben garantálható tartós alga- és penészmentes hatás teljes biztonsággal. Ezek a kockázati tényezők a környezet (erdő, patak, növényzet közelsége a falfelülethez), a klíma (hőmérséklet, páratartalom) és az épületfizikai tulajdonságok (hővezetés). Az optimális eredmény elérése érdekében a felhasználás előtt konzultáljon szakemberrel.

gyártási tételen belül garantálható. Figyeljen, hogy egy felületen mindig azonos gyártási számú termékeket használjon fel, valamint a teljes épületre egyszerre rendelje meg a teljes anyagszükségletet, hogy az egy keveréssel legyártható legyen. Ha mégis különböző gyártási tételekkel dolgozna, mindenképpen keverje össze az anyagot a felhordás előtt az egyenletes szín elérése végett.

Munka közben a szemeket, a bőrt és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvni szükséges. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal le kell mosni bő vízsugárral, ne várjon a száradásig. A szerszámokat és készülékeket használat után azonnal mossa el tiszta vízben.

 

Tárolás

Hűvös fagymentes helyen, napfénytől védve bontatlanul tárolható; felhasználható gyártástól számított 12 hónapig.

 

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Felhasználás helye Kül-és beltéri
Felhasználás szerint Homlokzatra
Festék fajta Homlokzatfesték
Festék típusa Szilikon
μ-érték kb. 80 - 120
Sűrűség kb. 1.4 kg/dm³
pH-érték kb. 8
Színpaletta Life - Acryl (2-9) + SoW
Anyagszükséglet kb. 0.3 - 0.35 l/m² két rétegben
Kiszerelés 5 l/vödör, 64 vödör/raklap = 320 l
Összetétel Szilikongyanta és szerves kötőanyag, ásványi töltőanyagok, pigmentek, szerves és szervetlen adalékok, víz.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.