Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit SupraFix 25kg

Webshop ár:

12.590 Ft (9.913 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 956116
Cikkszám: 12211
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

Baumit SupraFix

ragasztó kritikus alapfelületekre

A Baumit SupraFix a polisztirol homlokzati hőszigetelő lemezek ragasztását teszi lehetővé kritikus alapfelületeken, amilyen például az OSB-lap vagy a bitumenes aljzatok. Különféle polisztirol anyagú hőszigetelő táblákkal használható (open, openPlus, EPS, XPS, Expert...stb.), kül- és beltérben, faforgács lapokra, betonra és bitumenre történő ragasztáshoz. Üvegszövet beágyazására nem alkalmas. Cementbázisú, poralakú termék, amely gyárilag előkeverten kapható, így az építkezés helyszínén időt takaríthat meg a használatával. Bedolgozása könnyű, nagy tapadószilárdságának köszönhetően univerzálisan használható, kritikus felületeken is. Hidrofób és páraáteresztő tulajdonságokkal rendelkezik.

 

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja. Ügyeljen rá, hogy a terület az utólagos átnedvesedéstől is megfelelően védett legyen, szükség esetén tegye meg a megfelelő lépéseket.

 

A termék alkalmazása

A Baumit SupraFix porragasztót szórja zsákonként kb. 5 liter tiszta vízbe, majd lassú járású keverővel keverje kb. 5 percen keresztül. Rövid pihentetést követően még egyszer át kell keverni. A vízmennyiséget a felhasználási módhoz szükséges konzisztencia függvényében kell beállítani. A készre kevert habarcsot nem szabad víz ismételt hozzáadásával újrakeverni. Más anyagot, például fagyásgátlót vagy kötésgyorsítót ne adjon a ragasztóhabarcshoz se bekeveréskor, se a kész anyaghoz. A bekevert terméket kb. 1,5 óra alatt használja fel. Amennyiben ez nem lehetséges, egyszerre annyi terméket keverjen be, amennyit a feldolgozási időn belül fel tud használni. 

Teljes felületű ragasztás esetén a ragasztót egy 8 mm-es fogazott simítóval a szigetelő tábla teljes felületére hordja fel. Hagyományos esetben a szigetelő tábla felületének 40 %-a legyen ragasztási felület, és dolgozzon pont-perem módszerrel. A ragasztóréteg kb. 10 mm-es egyenetlenségeket tud kiegyenlíteni, ezt figyelembe véve a felhordandó ragasztó mennyiségét úgy kell megválasztani, hogy figyelembe veszi az alapfelület egyenetlenségeit és a maximum 10 mm-es ragasztóvastagságot. A hőszigetelő táblák elhelyezése síkban szorosan egymás mellé illesztve, alulról felfelé haladva történjen. Csak teljesen új, sértetlen táblákkal dolgozzon. A felületkitöltés érdekében vágott lapok legkisebb mérete legalább 15 cm legyen, de felhasználásuk épületsarok közelében nem megengedett. Ügyeljen a teljesen sík és zárt fugákkal kialakított felületre. A fugákba nem kerülhet ragasztó. A lapok toldása ne essen egy vonalba nyílászárók élével. Épületsarkoknál a csatlakozást fogazottan kell kialakítani, és itt csak egész vagy fél lapokat építsen be.

A dübelezés megkezdése akkor történhet, amikor a hőszigetelő lemezek felragasztását követően a ragasztó kikeményedett. Ez 24 óra várakozási időt jelent, amely változhat az alapfelülettől és az időjárástól függően. A dübelfejeket húzza át ragasztótapasszal mielőtt az üvegszövettel megerősített réteg felhordását megkezdené.  

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. Óvja a munkafolyamat közben és a kötés ideje alatt a felületet az időjárás viszontagságaitól, a napsugárzástól, erős széltől, esőtől, például állványvédő háló használatával.

A szilárdulást és a kötést a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegye figyelembe a többi munkamenet szempontjából. Amennyiben a homlokzati szigetelő lapok 14 napnál hosszabb ideig vannak kitéve ultraviola-sugárzásnak, ezt a felületük elsárgulása jelzi, akkor nem szabad tapaszolni őket, hanem át kell újra csiszolni, és portalanítani a ragasztás megkezdése előtt.

 

Tárolás 

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 6 hónapig.

 

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.