Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit TiefenGrund MultiPrimer Mélyalapozó 10l

Webshop ár:

46.190 Ft (36.370 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 953206
Cikkszám: 8538
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

Baumit MultiPrimer

mélyalapozó

 

A Baumit MultiPrimer oldószermentes, szerves kötőanyagú mélyalapozó, amely ásványi alapfelületek megszilárdítására, merősítésére, nedvszívásának szabályozására használható. Alkalmas szerves kötőanyagú vékonyvakolatok és festékek felhordása előtt, akár gipsz kötőanyagú vakolatokra is. Egyedül szilikát befejező rétegek előtt nem alkalmazható. Páraáteresztő tulajdonsággal rendelkezik. Felhasználásra kész állapotban kapható.

 

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Víztaszító felületen ne használja. Jó teherbírású és nedvszívó-képességű felületen használja. A laza, pergő vakolatot alaposan le kell söpörni, a krétásodó festékréteget le kell kefélni.

A termék a következő felületeken használható sikerrel:

  • „ mész-, mész-cement és cementvakolat
  • „ beton
  • „ gipszvakolat
  • „ egyéb, porló ásványi alapfelületre

Ne alkalmazza a következő felületeken:

  • „ műanyag
  • „ lakk-, olaj-, enyves- és diszperziós festék
  • „ műgyanta kötésű vakolat
 

A termék alkalmazása

A Baumit MultiPrimert szórással, hengerrel vagy ecsettel hordhatja fel a felületre. Nem szabad hígítatlanul felhordani. Ajánlott, hogy a szükséges hígítás mértékét mintafelületen próbálja ki. A hígítás mértéke függ az alapfelület állapotától és a nedvszívó-képességétől. Ügyeljen rá, hogy az előkezelt alapfelületnek meg kell kötnie és száradnia a mélyalapozó használatának megkezdése előtt. A Baumit MultiPrimer mélyalapozót hordja fel a teljes felületre. A Baumit TiefenGrund mélyalapozónak a teljes alapfelületen fel kell szívódnia. Amennyiben szükséges a többrétegű felhordás (pl. erősen nedvszívó és/vagy puha felület), ajánlott az első réteg felhordását nagyobb mértékben hígítani. Ez biztosítja az optimális beszívódást az alapfelületbe. Többrétegű alapozásnál az egyes rétegek között biztosítsa a száradást. Egyszerre annyi anyagot hordjon fel, hogy csillogó réteg a felületen ne keletkezzen. Várakozási idő: minden egyes alapozási munkafolyamat között az alapfelületnek és minden további rétegnek száraznak kell lennie.

Ha krétásodó alapfelületet kezel Baumit MultiPrimer mélyalapozóval, a felhordás után kézpróbával ellenőrizze, hogy nem kenődik el, mielőtt a felületre további rétegeket hordana fel.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Óvja a munkafolyamat közben és a kötés ideje alatt a felületet az időjárás viszontagságaitól, a napsugárzástól, erős széltől, esőtől, például állványvédő háló használatával. Beltéri felhasználásnál gondoskodni kell a jó szellőztetésről.  A szerszámokat használat után vízzel kell kimosni.

Munka közben a szemeket, a bőrt és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvni szükséges. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal le kell mosni bő vízsugárral, ne várjon a száradásig. A szerszámokat és készülékeket használat után azonnal mossa el tiszta vízben.

 

Tárolás 

Hűvös, fagymentes helyen, napfénytől védve bontatlanul tárolható; felhasználható gyártástól számított 12 hónapig.

 

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.