Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Boróka Base fakonzerváló alapozó

Webshop ár:

12.990 Ft (10.228 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Vonalkód: 5998672157670
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 1385
Cikkszám: 2952
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.290 Ft
Gyártó:

Rovarkárosítás, esztétikai és szerkezeti gomba kártevők, szürkepenész, kékgombák, korhasztó gombák elleni megelőzésre, vagy a már kialakult fertőzés megszüntetésére szolgáló, oldószeres impregnáló alapozó.

question_markSzín
Színtelen
Liter
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Tulajdonságok:

Rovarkárosítás, esztétikai és szerkezeti gomba kártevők, szürkepenész, kékgombák, korhasztó gombák elleni megelőzésre, vagy a már kialakult fertőzés megszüntetésére szolgáló, oldószeres impregnáló alapozó.

Alkalmazási terület:

Kültéri, vagy nedvességnek fokozottan kitett fafelületek  pl. faházak, kerítések, pergolák, ablakok, ajtók, fából készült szerkezetek impregnáló alapozására használható, amely biztosítja a fa hosszan tartó védelmét. Viszont nem alkalmazható játékokra, élelmiszerekkel és takarmányokkal közvetlenül érintkező fafelületekre.

 • Száradási idő: 24 óra (a hőmérséklet és a páratartalom függvényében)
 • Tárolás: 5-25°C között
 • Minőségét megőrzi: Minőségét megőrzi bontatlan csomagolásban a gyártástól számított 24 hónapig.
 • Felhordás: ecsettel, mártással. Nem szabad szórni!
 • Higítás: nem megengedett
 • Kiadósság: 7-8 m2/l (a fa porozitásának függvényében)
 • Filmvastagság: minimum 140 milliliter / m2 (teljes védelemhez)

Felhasználás:

Használat előtt az alapozót alaposan fel kell keverni. A légszáraz fafelületet elő kell készíteni az alapozásra; csiszolni, portalanítani kell. A gyantát észter hígítóval, háztartási lakkbenzinnel el kell távolítani. Az alapozót ecsettel lehet felhordani. Az alapozónak be kell szívódnia a fába. A száradást követően a felület a Poli-Farbe fabevonó festékeivel, lazúrjaival átfesthető. Az alapozott fát nem szabad csiszolni! Amennyiben ez szükséges, akkor az első réteg átvonó festék száradását követően, - annak eltávolítását kerülve - csiszolható, finomítható a felület. 5 °C alatti hőmérsékleten nem javasoljuk a festést! A korábban festett fafelület a festékréteg teljes eltávolítása után alapozható. A szerszámok a munkavégzést követően kevés lakkbenzinnel elmoshatók. Az így nyert mosófolyadék biocid tartalma kezeletlen fafelületre felhordva hasznosul, de nem nyújt teljes értékű védelmet. A fakonzerváló alapozó átlagos beltéri körülmények mellett történő használata nem indolokolt. Szerkezetileg erősen károsodott faanyagok esetében (fafúró rovarok, és korhasztó gombák) kérje ki a fertőzés megszüntetésében jártas szakértő véleményét! A használat során tartsa szem előtt, hogy biocid tartalmú készítményről van szó! 

Biztonsági adatok:

Biocid hatóanyag: 3-jód-2-propinil-N-butilkarbamát 0,62%, permetrin 0,065%, tebukonazol 0,335%. A termék a biocid termékek forgalomba hozataláról szóló 98/8/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv, illetve a 38/2003. (VII. 7.) ESZCSM-FVM-KVVM együttes rendelet 5. számú mellékletében lévő 2. főcsoportban felsorolt tartósítószer; 8. terméktípus, faanyagvédő szer (PT8).

Veszélyességi osztály: "Tűzveszélyes", "C", III. fokozat.

Veszélyes anyag tartalom:

Veszélyes komponensek: Nafta (ásványolaj), C6-C13 Szenzibilizáló anyagot (3-jód-2-propinil-N-butilkarbamát; 2-Butanon-oxim) tartalmaz. Túlérzékeny személynél allergiás reakciót válhat ki

Szabályozási tájékoztatás

 • R 65 Lenyelve ártalmas, aspiráció (idegen anyagnak a légutakba beszívása)esetén tüdőkárosodást okozhat
 • R 66 Ismételt expozíció a bőr kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja
 • S 2 Gyermekek kezébe nem kerülhet
 • S 24 A bőrrel való érintkezés kerülendő
 • S 62 Lenyelés esetén hánytatni tilos: azonnal orvoshoz kell fordulni és megmutatni az edényzetet vagy a címkét

Felhasználás szerint Fára
Festék fajta Alapozó
Festék típusa Favédő
Higítás Oldószeres

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.