Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Caparol favédő az esztétikus végeredményért

A Caparol termékek már számos esetben bizonyították a magas minőségüket. Ez a prémium kivitel pedig minden termékre kiterjed és ez alól a fára alkalmas alapozók sem jelentenek kivételt. De felmerülhet a kérdés, hogy miért olyan fontos alapozót használni a fafelületek lefestése előtt?

Erre egyfajta tömítő rétegként tekinthetünk, mivel a fa alapjába véve olyan anyag, ami egyszerűen magába szívja, elnyeli a festéket. Ezért fontos, hogy több réteget használjunk, a tökéletes végeredmény elérése érdekében. Ha a faalapozó felvitele megtörténik az első festékréteg előtt, akkor elég lesz csupán egyetlen réteget használni. Nemcsak esztétikus hatás érhető el ezzel a módszerrel, de még a festékkel is takarékoskodhatunk. A Caparol alapozó felvitelével semlegesíthető a fa porózus jellege.

Mikor van szükség Caparol faalapozóra?

A szakértők szerint, hogyha új fafelületet szeretnénk lefesteni, akkor elengedhetetlen a használata. Amennyiben a fa már régi és többször volt kezelve, akkor előfordulhat, hogy kihagyható ez a lépés, persze, ha a fa nem nyeli el a festéket. Az viszont tény, hogy régi felület esetén csiszolásra mindig szükség van, amivel eltávolítjuk a régi festékréteget. Ez pedig automatikusan magával vonja a faalapozó használatát. Azt szintén érdemes szem előtt tartani, hogy a szintetikus festékek alapozói nem azonosak az akril fajták alapozóival. Például a Caparol Capacryl Holz—Isoground termékének a neve elég egyértelműen elárulja, hogy elsősorban akril festékek alapozójaként ajánlott használni.

Tartalomhoz tartozó címkék: Caparol fa festék