Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

DUNAPLASZT Neolux Aeroszolos zománc festék

Webshop ár:

1.590 Ft (1.252 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Vonalkód: 5995801900428
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: E90042
Cikkszám: 2213
Elérhetőség: Készleten
Szállítási díj: 1.290 Ft
Gyártó:

Növényi olajjal módosított, közepes olajhosszúságú alkidműgyantát, fény- és időjárásálló pigmenteket és különleges adalékanyagokat tartalmazó zománcfestékek.

question_markSzín
Liter
0.2l
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Elsősorban gépjárművek karosszériájának felújító jellegű festésére szolgálnak, de előnyösen alkalmazhatók minden jármű és ipari termék festésére, ahol beégetős festékek nem használhatók. Új és bármely típusú festékkel bevont felületen alkalmazhatók fényezésre. Bevonatuk szobahőmérsékleten gyorsan szárad. Száradási idejük hőkezeléssel (max. 60 oC) nagymértékben lerövidíthető. Fényes, kemény, kopás- és időjárásálló, továbbá víz- és benzinálló bevonatot adnak.

Alkalmazás:

Fontos figyelmeztetés! Ha színkeveréshez NEOLUX FEHÉR zománcot kíván alkalmazni, végezzen előzetes próbát! Korlátlanul alkalmazhatja színkeveréshez a NEO BRILL termékcsalád FEHÉR és színes színválasztékát, valamint a teljes NEOLUX BRILL termékpalettát! Kérje szaktanácsunkat!

Felújító munka esetén, ha a bevonat és, és az újrafényezést csak esztétikai szempontok indokolják, elegendő a felület vizes csiszolása 700-1000-es jelű, vízálló csiszolópapírral. A megcsiszolt, száraz, portalanított felületre a NEOLUX zománcfesték közvetlenül is felhordható.

Ha a régi bevonat sérült, repedezett, a laza bevonatrészeket kaparással, csiszolással el kell távolítani. Portalanítást követően a felületet zsírtalanítani kell. Az alapfémig megsérült felületet Dunaplaszt Primer-rel célszerű előkezelni, majd korróziógátló alapozó festékkel (pl. RAPID CINKROMÁTOS ALAPOZÓ) bevonni. Nagyobb mélyedések, hibahelyek poliészter tapasszal (EUPLASZT, NEOPLASZT) tölthetők ki. Kisebb felületi egyenetlenségek kitöltésére NEOFLEX (JAVÍTÓ) KÉSTAPASZ alkalmazható.

A megcsiszolt késtapasz réteg NITRO SZÓRÓTAPASSZAL, esetleg töltőalapozóval (NEOCELL, NEOFLEX) vonható át. A megszáradt szórótapasz- vagy töltőalapozó-réteget vizesen, 10-es jelű vízálló csiszolópapírral kell megcsiszolni. A portalanított, száraz felületre NEOLUX zománcfestéket először vékony rétegben, „ködölve”, majd egy vastagabb, jól takaró rétegben kell felhordani. A NEOLUX szórásra alkalmas konzisztenciára való beállítására 5% NEOLUX HÍGÍTÓ 102 szolgál.

A szórást ún. keresztszórással célszerű végezni. Ködölés után, 20-30 perc szikkasztási időt követően hordható fel a második, vastagabb réteg. Az esetleges szórási hibákat vagy a felhordást követő két órán belül, vagy csakteljes átkeményedés után (kb. 2-3 hét) lehet kijavítani.

A fényezési munkát 20 oC hőmérsékletű, max. 75% relatív légnedvességű, pormentes munkatérben tanácsos végezni. A NEOLUX-bevonat száradási ideje 50-60 oC-on végzett szárítással lerövidíthető.

Az újrafényezett felület csak a festést követő kb. 3 hét elteltével mosható, polírozható stb.

 • Hígítás: NEOLUX HÍGÍTÓ 102-vel
 • Tűzveszélyességi fokozat: II. Tűz és robbanásveszélyes!
 • Veszélyes anyagtartalom: 5-10 % xilol, 15-20% lakkbenzin
 • VOC tartalom: 415 g/l

A veszélyes anyagok veszélyeire/kockázataira utaló R mondatok:

 • R 10 Kevésbé tűzveszélyes.
 • R 20/21 Belélegezve és bőrrel érintkezve ártalmas.
 • R 36/38 Szem- és bőrizgató hatású.

A veszélyes anyagok biztonságos használatára utaló S mondatok:

 • S 2 Gyermekek kezébe nem kerülhet.
 • S 16 Gyújtóforrástól távol tartandó - Tilos a dohányzás!
 • S 20 A használat közben enni, inni nem szabad.     
 • S 23 A keletkező gőzt nem szabad belélegezni.
 • S 24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembe jutást.
 • S 26 Ha szembe kerül, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni.
 • S 29 Csatornába engedni nem szabad.
 • S 36/37/39 Megfelelő védőruházatot, védőkesztyűt és szem/arcvédőt kell viselni.
 • S 46 Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, az edényt/csomagolóburkolatot és a címkét az orvosnak meg kell mutatni.
 • S 51 Csak jól szellőztetett helyen használható.

Felhasználás helye Kül-és beltéri
Felhasználás szerint Fémre és fára
Fényesség Fényes
Festék fajta Aeroszol
Festék típusa Speciális
Higítás Oldószeres

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.