Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Ellenálló felület medencefestékkel

Ellenálló felület medencefestékkel

Akik medencével büszkélkedhetnek az udvarukon, azoknak előbb-utóbb szükségessé válik a medencefesték használata a felújításhoz. Mivel a medence is időközönként karbantartást igényel, ezért nem árt tisztában lenni azzal, hogy ehhez milyen anyagokra lesz szükség.

A vegyszerek és a víz állandó jelenléte alaposan igénybe veszi a medence belső felületét. Előfordulhat, hogy itt-ott pótolni kell a málló részeket, betömni a repedéseket, stb. Végül medencefestékre lesz szükség, ami egy teljes mértékben víz- sav- és lúgálló, rugalmas bevonatot képez. Nem csupán medence festésére jó. Épített fürdőkádak és tartályok védelme érdekében is használható a DECORA klórkaucsuk medencefesték. A száradást követően, ellenálló bevonatot képez a vízzel és a különféle vegyszerekkel szemben. Nem ártalmas az egészségre, ezért a gyermekekre nézve sem veszélyes. Nem lép reakcióba a folyadékokkal, ezért nem oldódik ki belőle semmilyen egészségre káros anyag.

A tartós végeredmény érdekében, mint minden festés alkalmával, ebben az esetben is meghatározó a megfelelő felületkezelés. A fát át kell csiszolni, a fémet zsírtalanítani, míg a beton esetében portalanításra van szükség. A medencefesték felvitelekor figyeljen a körülményekre! Ez azt jelenti, hogy nem ajánlott az alkalmazása hidegben, 5°C fok alatt, esőben vagy tűző napsütésben. Semmiképp ne fessen forró nyári napon, mert a festék a magas hő hatására hamar "meghúz", a festék minősége a felvitt filmrétegek eltérő vastagsága miatt gyengűl, az anyagigény jelentősen megnőhet. Ezek a tényezők ronthatnak a végeredményen. A medencefestéket 2 rétegben ajánlott felvinni. Az első réteg 5-10% hígítása lehetővé teszi, hogy a festék könnyebben beszívódjon a betonba, így erősebb alapot biztosítva a fedőréteg számára. A rétegek között legalább 4 óra száradási időt kell biztosítani. A festéshez többféle eszköz, ecset, henger és szórópisztoly is használható.

Tartalomhoz tartozó címkék: medencefesték