Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Első festékharc - Glettanyag vs. Rossz minőségű falazat 1/2

Colorus
2018. 06. 01. 11:11:11
Kevés olyan ádáz harc van az építőiparban, mint az egyenletes falfelület létrehozása, de a glettanyagok nem adják könnyen magukat, kitartanak a végsőkig és küzdenek amíg csak bírják!

A FestékAréna első összecsapását a "Glettanyagok" vívják a "Rossz minőségű falak" ellenében. Nézzük tehát milyen fegyverei vannak a gletteknek, amikkel le tudja győzni ősi ellenségét:

A glettek nagy fegyvere a rendkívüli specifikusság. Vannak glettanyagok amik képesek akár 3 cm mély falhibák kiegyenlítésére és vannak társaik, akik a legprecízebb 0 és 3 mm közötti egyenetlenségekre specializálódtak. Kezdjük tehát a robusztusabb egyedekkel és haladjunk a specialisták felé:

  1. mm-től 3 cm mélységű falhibák ellen bevethető gladiátorok:
  • Fegyvernem: Gipsz bázisú glettvakolat bevetése a legszokványosabb eljárás.
  • Erősségek: Ezek a fiúk 1cm vastagságtól festhetőek és burkolhatóak, és bármilyen beltéri felületen megállják a helyüket.
  • Gyengeségek: Állandó nedvességnek kitett ipari helységekre nem alkalmasak! Fürdőszobába és konyhába nyugodtan bevethetőek. A gipszes vakolatoknak fontos az egyenletes kiszáradás, mert különben megrepedezhet a felület.
  • Gladiátorok név szerint: Rigips 6-30, Széria Mestervakolat, Baumit Finofill (ez a gladiátor nem alkalmas csempeburkolat alatti alkalmazásra)

0mm és 1cm mélységű falhibák ellen bevethető harcosok:

  • Fegyvernem: Maradunk a gipszbázisú gletteknél.
  • Erősségek: Olyan harcosok vannak ebben a kategóriában, akik képesek akár 1cm mély falhibával is megbirkózni, de nem száll inukba a bátorság akkor sem, ha tükörsima felület az aktuális feladat. Ezek a harcosok abszolút univerzálisak, minden olyan feladatot megoldanak amit egy glettől elvár az ember. Nem csak beton és habarcsfelületeken, de gipszkartonlapok glettelésére és hézagolására is alkalmasak.
  • Gyengeségek: Gipszkarton felületek hézagolásánál mindenképp használjunk üvegszövet bandázst, a repedések elkerülése végett. Ahogy a fenti nagytestvéreknél úgy itt is igaz, hogy oda kell figyelni az egyenletes kiszáradásra.
  • Gladiátorok név szerint: Rigips Plus A, Széria Glett, Baumit Finobello

A fent említett versenyzők segítségével, egy szépen levakolt falfelület esetén, ha már láttunk hasonlót, talán még halandó laikusként is meg tudunk küzdeni. Vannak azonban veszélyes esetek mikor szaktudás és tapasztalat nélkül nem biztos, hogy egymagunk boldogulni tudunk a glettek segítségével vívott harcban. Bevezetésnek most ennyi, jövőhéten érkezik a küzdelem második felvonása, melyben a speciális glettanyagok kerülnek rivaldafénybe.