Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide. Rendben!
Termékek Menü
   
Ön itt jár: >

Fafestékek, fa lakkok, fa lazúrok, gittek

Itt szűkítheti a keresett termékek körét:
Ár
Festék típusa
Fényesség
Kiszerelés
Nézet:
Rendezés:

Lavírozzon a lazúr világában!

Az optimális lazúr kiválasztása prioritást élvező feladat, ahogy a lazúrozás folyamata sem elhanyagolható. Alábbi cikkünkben utóbbi témát próbáljuk, némileg szakmai szemmel kifejteni, használható tanácsokkal kiegészíteni. A fa természetes szépségének megőrzése nem maikeletű dolog. Már évezredek óta tisztelik, és védelmezik a természet ajándékait. A finom elosztású pigmenteket tartalmazó olajos, vagy éppen szeszes lazúrokkal ma már nemcsak a fa megmunkálásában jártas mesterek alkothatnak csodálatos remekműveket. A termék lényege, hogy az összetételétől, és a színétől függően eltérő mértékben engedi láttatni a fa változatos erezetét. A munkafelületek megjelenése éppen ezért markánsan befolyásolható a kiszemelt anyag milyenségével.

Vágjunk bele: elő a lazúrral!

Az első lépés a felhasználni kívánt anyagmennyiség megállapítása. Ez bizony komoly feladat, és nem olyan egyszerű a kivitelezése, mint gondolná. A már kezelt, pórustömített fa kevesebbet, míg az alacsony nedvesség tartalmú variáció többet vesz fel. Ez csak két példa a milliónyi variáns közül. Az időjárás viszontagságainak kitett elemeket filmképző lazúrral nem érdemes kezelni, mert a tágulás, változás idővel megrepeszti a felvitt réteget. A mérettartó, vagy korlátozottan mérettartó tárgyakhoz tökéletes választás a vastaglazúr. A lazúr felkenését a festett terület belsejében érdemes megkezdeni, semmiképpen sem a széleken. A csuklóból, lazán elindított mozdulatok segítségével az ecset egyenletesen át tudja járni a felületet. A hosszanti csíkokat keresztezve teljesen egyenletessé oszlatható a felvitt lazúrréteg. A felvitt rétegek között a munkafelület megcsiszolása mindenképp javasolható a makulátlan végeredmény érdekében.

Összehasonlító
Gyártó