Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide. Rendben!
Termékek Menü
   

Mélyalapozó, falfesték- és glettalapozó

Itt szűkítheti a keresett termékek körét:
Ár
Festék típusa
Kiszerelés
Ragasztó_liter
Mililiter
Nézet:
Rendezés:

Beszéljünk a mélyalapozó fontosságáról!

Mikor festésre adjuk a fejünket fontos tudnunk, hogy a festendő felület minősége meghatározza a munkánk végeredményét. Azért fontos, hogy minőségi anyagokat használjunk, és betartsuk a technológiai lépéseket, mert ha nem így járunk el, akkor bizony a végeredmény nem lesz olyan időtálló vagy olyan tetszetős mint azt szerettük volna.

Falfestés előtt azért kell mélyalapozót használnunk, hogy a fal teljes felülete egyenlő nedvszívó képességgel rendelkezzen a festék felvitelekor. Az alapozó biztosítja még ezen kívül, hogy a fal letakarítását követően megmaradt pór is meg legyen kötve. A mélyalapozók között található diszperziós, mely filmréteget képez a felületen és bizonyos mértékben lezárva azt, segíti a festék tapadását, és találhatók szilikon vagy szilikát méyalapozók melyek kifejezetten légáteresztő vakolatok, glettek és festékek kiegészítő eleme. Ha vizesedik a fal akkor mindenképpen szárító vakolatot és szilikát mélyalapozót illetve festéket kell használnunk.

A mélyalapozók általában koncentrátumban kerülnek a festékboltok polcaira, így 1 liter akár 40-50 m2 falfelület kezelésére is alkalmas.

Az alábbi ábrán láthatjuk a mélyalapozók működési elvét:

Összehasonlító
Gyártó