Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Fémfesték többféle változatban

Fémfelület lefestése esetén, először arról kell meggyőződjünk, hogy melyik az a fémfesték, ami ideálisnak számít az adott feladathoz. Figyelembe kell vennünk a felület struktúráját és méretét. Ennek megfelelően választhatjuk a klasszikus ecsettel történő módszert, amivel az egészen apró részletek is lefesthetőek.

A henger előnye a nagyobb felületek (ajtó, kapu, kerítés, asztallap) esetén mutatkozik meg igazán. Választhatja a festék sprayt is, aminek az előnye az egyszerűségében rejlik, hiszen nem kell hozzá semmilyen festőeszközt használnia, illetve az utólagos eszköztisztításra sem lesz szükség.

A fémfesték szakszerű alkalmazása

A három felsorolt módszer közül, bármelyikre is essen a választása, a lefesteni kívánt felület előkészítését nem szabad áthidalnia. Ellenkező esetben rövid időn belül lepereg a frissen felvitt réteg és meglehet, hogy rosszabb látványt fog nyújtani, mint azelőtt. Az előkészítése sem bonyolult, viszont a tökéletes végeredmény megkívánja, hogy elég időt szenteljünk a folyamatnak. Mindig kezdje a rozsda, az oxidált részek és a régi festékréteg eltávolításával! Utána jöhet az egyenetlenségek eltüntetése, csiszolása és a zsírtalanítás.

Festés fémfesték spray használatával

Ha fémfesték sprayt használ, akkor a maszkolásról is gondoskodnia kell, különben a környező tárgyakra, alkatrészekre szintén jutni fog belőle. Ki kell tapasztalnia, hogy mekkora távolságra kell tartania a sprayt a lefesteni kívánt tárgytól. Ha túl távol tartja, akkor kevés festék tapad a felületre, ha pedig túl közel, akkor a festék megcsorog.

Tartalomhoz tartozó címkék: fémfesték vízálló festék