Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Gyönyörű végeredmény vastaglazúrral

A kérdés az, hogy mikor érdemes a vastaglazúr mellett dönteni, elvégre nem mindegy milyen fafelület esetében kerül felhasználásra. A nevéből adódóan egyértelműen következtethetünk arra, hogy vastagabb védőréteget képez a fán, ezáltal jobban védi a nedvességtől és a szennyeződésektől.

Viszont kevésbé engedi láttatni a fa természetes erezetét, mivel egy opálos bevonatot képez a felületén. Az időtállóság természetesen függ a vastaglazúr minőségétől, de ezt nagyban befolyásolja az is, hogy milyen az adott faszerkezet. Az mérettartó faszerkezetekhez kitűnő választás, mint a zsalugáter, ablakkeret, ajtó. Amíg egységes védőréteget képez, addig biztosak lehetünk benne, hogy jó ideig nem kell újra átfestenünk a fát. De, ha elkezd repedezni, akkor a nedvesség hamar utat talál magának, ami a fa szürküléséhez, a védőréteg lepergéséhez vezet.

A vastaglazúr felvitele előtt fontos a megfelelő előkészítés, ami elsősorban a régi felület csiszolásban merül ki. El kell távolítani a régi festék- vagy lakkréteget és az egyéb zsíros szennyeződéseket, mert ezek negatív hatást jelenthetnek a lazúr tapadását illetően. Továbbá az sem mindegy, hogy oldószeres vagy vízbázisú kivitellel dolgozunk. Sokan úgy gondolják, hogy az oldószeres változatok tartósabbak a vízbázisú változatokkal szemben, de ezt legalább annyian tagadják, ahányan állítják. A lényeg a termék minősége és szakszerű használata, ami gyönyörű és időtálló bevonatot eredményez. Az adott vastaglazúr felvitele előtt arról is érdemes tájékozódni, hogy kell-e alapozót használni lazúrozás előtt.

Tartalomhoz tartozó címkék: lazúr vastaglazúr