Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Hogyan álljunk neki a lazúrozásnak?

A fa megmunkálására több alternatíva is létezik attól függően, hogy milyen végeredményt szeretnénk elérni. Az egyik igen kedvelt módszer a lazúrozás, aminek az a lényege, hogy a fa természetes erezetét láttatni hagyja. Az alapanyag minőségétől, illetve típusától függően többféle lazúrfestéket is használhat a művelethez. A puhább minőségű fák jellemzően több anyagot szívnak magukba, míg a keményebbek épp fordítva „működnek”, így kevesebb anyag is elég a fedésükhöz. Ökölszabály, hogy az olyan faanyagokon, amik folyamatosan ki vannak téve az időjárási elemek hatásainak (pl. UV-sugárzás, napfény, nedvesség, fagy stb.) vékonylazúrt kell használni.

Az első lépések lazúrozás előtt

Az egyik legfontosabb feladat annak eldöntése, hogy vastag- vagy vékonylazúr kerüljön alkalmazásra. Ez nagyon fontos, hiszen csak a megfelelő alapanyagok használatával érheti el a hőn áhított végeredményt. Festett, lakkozott fa esetén el kell távolítani az előzőleg felkent rétegeket. Mielőtt belekezdene a festésbe, meg kell győződnie róla, hogy a faanyag kellőképpen száraz. Amennyiben igen, akkor jöhet az alapozó festék gondos felvitele. Tudni kell, hogy minél szárazabb a fa, annál jobban beszívja a festéket. Ha vannak hiányosabb részei, azt érdemes kipótolni, erre nagyon jó választás a folyékony fa, ami szinte bármilyen színben kapható. Az első lazúrréteg felvitelét követően érdemes megcsiszolni a felületet, ezzel ugyanis fokozhatja a második réteg tapadóképességét. A kínálatunkban a magas minőségű vastag- és a vékonylazúr festékeket is megtalálhatja. Válasszon az igényeinek megfelelően!

Tartalomhoz tartozó címkék: fa festék lazúr vékonylazúr