Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

KATEPOX Korróziógátló alapozó (A+B)

Webshop ár:

20.690 Ft (16.291 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Vonalkód: 5995801159710
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: E15971
Cikkszám: 2356
Elérhetőség: Készleten
Szállítási díj: 1.290 Ft
Gyártó:

Epoxi-poliamid kötőanyagú, kétkomponenses bevonóanyag.

question_markSzín
 
Liter
2l
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A legkülönbözőbb szerkezeti anyagok, (hidegen vagy melegen hengerelt, húzott acéllemezek és –öntvények, továbbá beton- és fafelületek stb. korróziógátló bevonására alkalmazzák. Bevonata nagymértékben rugalmas, de emellett megfelelő keménységű is, hő- és kopásálló, fokozott mechanikai és kémiai igénybevételnek is ellenáll.

A KATEPOX bevonatát víz, benzin, egyéb ásványolaj-származékok, sók, sóoldatok, koncentráltabb lúgok és kénsav nem károsítják, műtrágyák, növényvédő szerek behatásának tartósan ellenáll.

A KATEPOX jelentős alkalmazási előnye, hogy azonos rétegszámban lényegesen vastagabb bevonatot ad, mint az egyéb korróziógátló bevonatrendszerek, így természetesen azoknál lényegesen hosszabb ideig biztosít védelmet.

Acélfelületen alapozó festésre is szolgál, passzíváló hatása miatt szükségtelenné teszi a hagyományos míniumos és egyéb korróziógátló alapozó festékek használatát. A KATEPOX említett tulajdonságai alapján előnyösen használható úszódaruk, folyami és tengerjáró hajók fokozott mértékben igénybevett részeinek bevonására, gépházak, olaj- és ballaszttankok külső és belső felületeinek bevonására, gáztartályok, olajtárolók korrózió elleni védelmére. Alkalmazása személygépkocsik, autóbuszok és vasúti járművek alvázainak és vázszerkezeteinek, mezőgazdasági gépek, silók, istállók, pakura- és széntárolók, továbbá vegyipari berendezések, egyéb kül- és beltéri tetőszerkezetek, kerítések, oszlopok, transzformátorházak, csővezetékek stb. korrózióvédelmére javasolható.

Általában minden olyan esetben előnyös a használata, amikor nagyfokú víz- és vegyszerállóság vagy jelentős mechanikai behatások elleni védelem szükséges.

Alkalmazás:

A bevonóanyag felhordása előtt az acélfelületet oxidmentesíteni és zsírtalanítani kell. Könnyű- és színesfémfelületen, a KATEPOX felhordása előtt – Dunaplaszt Primer-es felület-előkezelés szükséges.

Fafelületek, légszáraz állapotban, portalanítás után, hígított KATEPOX-szal (1 térfogatrész  KATEPOX „A” + 1 térfogatrész KATEPOX „B” + 0,4 tömegrész KATEPOX HÍGÍTÓ 203 elegyével), beeresztve vonhatók át.

Beton-, kő-, eternit- stb. felületek általában nem igényelnek előkészítést, beeresztésük azonban – a fafelületekhez hasonló módon – szükséges.

A KATEPOX bevonóanyag alá a fémfelületet passziváló, korróziógátló alapozó festék használata szükségtelen, mivel rendkívül pórustömör és vastag, inhibitív hatású műanyag rétegen a korróziót elősegítő közeg nem hatol át. E tulajdonsága miatt a KATEPOX különböző bevonatrendszerekben alapozó festékként előnyösen alkalmazható.

A KATEPOX már festett felületen is használható korrózióvédelemre. Az esetleges málló részek eltávolítása, a bevonat megcsiszolása és portalanítása után a bevonóanyag minden nehézség nélkül felhordható.

Használat előtt a két bevonóanyag komponenst 1:1 arányban kell összekeverni, olyan mennyiségben, amennyi 3 órán belül feldolgozható. A felhordási konzisztencia beállítására a KATEPOX HÍGÍTÓ 203 szolgál. A hígító mennyiségét attól függően kell megválasztani, hogy a KATEPOX-ot milyen minőségű felületre, ill. hányadik rétegként kívánják alkalmazni. A második és a további rétegek kialakítására szolgáló KATEPOX hígítására, a munkatér hőmérsékletétől és a felhordás módjától függően, általában elégséges 5-20% hígító alkalmazása. A túlhígítást, az oldószer-visszamaradás kiküszöbölése végett kerülni kell.

A KATEPOX ecseteléssel, szórással egyaránt felhordható. Vegyszeres vagy egyéb fokozott igénybevétel esetén három réteg felvitele ajánlatos. Az első réteget, a felület jobb nedvesítése érdekében ecseteléssel célszerű felhordani. Az egyes rétegek felvitele között 24 óra száradási időt kell biztosítani.

A KATEPOX két komponense, az összekeverést és felhordást követően, a Katepox „B” színével megegyező színű bevonatot képez. Több réteg esetén célszerű a réteg folyamatosságának érdekében a színek váltogatni.  Kültéri igénybevétel esetén, napsugárzás hatására a KATEPOX fekete bevonata megbarnul, lemattul krétásodik, ez azonban nem jelenti a védőhatás megszűnését.Napsugárzásnak kitett felületeket célszerű bármilyen nálánál rugalmasabb zománccal átfesteni 1 rétegben ( pl. Alvikorr, Metalux 2K, Metallux 2K aqua).

A KATEPOX bevonat kikeményedése a két komponens között végbemenő térhálósodási reakció következménye. A reakció sebessége a bevonóanyag, a munkatér és a védendő felület hőmérsékletétől is függ. A KATEPOX + 10 oC alatt történő használata – a kikeményedési folyamat lelassulása miatt – nem célszerű. Az átkeményedési idő hő-iniciálással (konvekciós kemencében, infraberendezésben végzett hőkezeléssel vagy meleglevegő ráfúvatással) lerövidíthető.  60-70 oC-on a teljes átkeményedés csak kb. 3-5 órát vesz igénybe.

A KATEPOX használatát követően a munkaeszközöket célszerű azonnal megtisztítani a KATEPOX HÍGÍTÓ 203-al.

Hígítás:

KATEPOX HÍGÍTÓ 203-mal.

Tűzvédelmi előírás:

Az „A” komponens az I., a „B” komponens a II. tűzveszélyességi fokozatba tartozik.

Veszélyes anyagtartalom:

A KATEPOX „A” komponens kb. 20% xilolt, 20% metil-izobutil-ketont, a „B” komponens kb. 30% xilolt tartalmaz. A „B” komponens érzékeny egyének bőrfelületén ekcémát okozhat, ezért a feldolgozás során gumikesztyű használata szükséges.

VOC tartalom:

500 g/l

A veszélyes anyagok veszélyeire/kockázataira utaló R mondatok:

„A” komponens:

 • R11 Tűzveszélyes.
 • R20/21/22 Belélegezve és bőrrel érintkezve ártalmas.
 • R36/38 Szem,- és bőrizgató hatású.

„B” komponens:

 • R 10 Kevésbé tűzveszélyes.
 • R 20/21/22 Belélegezve, bőrrel érintkezve és lenyelve ártalmas.
 • R 38 Bőrizgató hatású

A veszélyes anyagok biztonságos használatára utaló S mondatok:

„A” komponens:

 • S 1 Elzárva tartandó
 • S 2 Gyermekek kezébe nem kerülhet
 • S 7/9 Az edényzet légmentesen lezárva, jól szellőztethető helyen tartandó.
 • S 13 Élelmiszertől, italtól és takarmánytól távol tartandó
 • S 16 Gyújtóforrástól távol tartandó - Tilos a dohányzás!
 • S 23 A keletkező gázt/füstöt/gőzt/permetet nem szabad belélegezni
 • S 36/37/39 Megfelelő védőruházatot, védőkesztyűt és szem/arcvédőt kell viselni.
 • S 45 Baleset vagy rosszullét esetén azonnal orvost kell hívni. Ha lehetséges, a címkét meg kell mutatni
 • S 51 Csak jól szellőztetett helyen használható

„B” komponens:

 • S 1 Elzárva tartandó
 • S 2 Gyermekek kezébe nem kerülhet
 • S 7/9 Az edényzet légmentesen lezárva, jól szellőztethető helyen tartandó.
 • S 13 Élelmiszertől, italtól és takarmánytól távol tartandó
 • S 16 Gyújtóforrástól távol tartandó - Tilos a dohányzás!
 • S 23 A keletkező gázt/füstöt/gőzt/permetet nem szabad belélegezni
 • S 36/37/39 Megfelelő védőruházatot, védőkesztyűt és szem/arcvédőt kell viselni.
 • S 45 Baleset vagy rosszullét esetén azonnal orvost kell hívni. Ha lehetséges, a címkét meg kell mutatni
 • S 51 Csak jól szellőztetett helyen használható

Felhasználás helye Kül-és beltéri
Felhasználás szerint Fémre
Festék fajta Alapozó
Festék típusa Korróziógátló
Higítás Oldószeres

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.