Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Kültéri festékekről néhány szóban

A kültéri festék használatával mondhatni, hogy sok esetben csodát tehetünk, amennyiben szakszerűen alkalmazzuk. Nagyon esztétikus és felettébb ellenálló felületeket eredményez, ha a minőségi változatokra esik a választás. Ezeknek rendszerint egyszerű az alkalmazása és többféle módon felvihetőek a fára, fémre, betonra, műanyagra.

Hiába a minőség, hogyha elmarad az előkészítés

Aki egy kicsit is jártas a barkácsolás terén, az már bizonyára tisztában van azzal a ténnyel, hogy csak akkor kaphat tartós felületet a kültéri festékkel, ha festés előtt a felületet alaposan megtisztította minden szennyeződéstől. A fémek esetében el kell távolítani a rozsdát és nem árt alapozót használni. De akadnak olyan kültéri festékek is a kínálatban, amelyek alapozó nélkül is tökéletes fedést biztosítanak, csupán több rétegben kell ezeket felvinni, hengerrel, ecsettel vagy festőpisztollyal. Kevesen tudják, de például a Hammerite festékek szlogenje, hogy "közvetlenül a rozsdára", nem csak egy ajánlás, a festék valóban a rozsdával való érintkezés során aktivizálódik.

Melyik a legjobb kültéri festék fához?

Ebből jó néhány helyet kapott a kínálatban. Például a Lazurán remek választásnak számít, de a CELLKOLOR és a Sadolin is sokak választása. Inkább az a kérdés, hogy a vízbázisú vagy oldószeres változattal szeretne festeni? Ha ez alapján történik a választás, akkor sokan inkább az előbbit, vagyis a vízbázisút választják. Az ok egyszerű. Hamarabb szárad, szagtalan, tartós és könnyű dolgozni a vízbázisú kültéri festékkel, viszont a tartós eredményhez több rétegre lesz szükség. Ezzel ellentétben, az oldószer bázisú festék sokkal jobban fed, tehát kevesebb réteg is elegendő lesz, ez kiváltképp a zománcfestékekre igaz. Általában olcsóbb és nagyobb felületre elegendő.

Tartalomhoz tartozó címkék: kültéri fa festék kültéri festék