Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Lazurán Aqua favédő lazúr - Vizes vastaglazúr

Webshop ár:

4.690 Ft (3.693 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Vonalkód: 5996281062101
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 354088
Cikkszám: 9529
Gyártó:

Kül- és beltéri fafelületek (ajtó, lambéria, kerti bútor stb.) bevonására alkalmas.

Leírás és Paraméterek

A Lazurán Aqua minden olyan kül- és beltéri fafelület festésére ajánlott ahol hosszú távon szeretnénk megvédeni a fát az UV sugárzás káros hatásaitól és dekoratív felület létrehozása a cél. Az vízbázisú lazúrok ugyanolyan helytállók a környezet hatásaival szemben, mint oldószeres társaik, azonban nem kell belélegeznünk munka közben az oldószerek kellemetlen szúrós szagát, valamint a festék lecsöppenése esetén, még megszilárdulás előtt, vízzel könnyedén eltávolítható a nem kívánt foltok elkerülése végett. A vízbázisú lazúrok gyorsan száradnak és egyszerűbbé teszik a festést a laikusok számára is.

Tipp: Érdemes a színeket élőben egy kifestett színtáblán megtekinteni (például a FestékAréna boltjában smiley) , mert képernyőn látható szín sokszor eltér a festék eredeti színétől!

Fontos: Kültéren ne használjunk színtelen lazúrt, mert a színes lazúrok pigmentjei időtállóbb védelmet nyújtanak az UV sugarakkal szemben! 

A lazúr áttetsző védőfilmet képez a fa felületén, és hosszú időn át, védi a fát az időjárás, különösen a napfény káros hatásától. Gomba-, és rovarkár ellen LAZURÁN Oldószermentes faanyagvédőszerrel vagy LAZURÁN Univerzális faanyagvédőszerrel kell a fát kezelni.

Felület előkészítése:

Alapos felkeverés után ecseteléssel, hengerezéssel vagy szórással. A festéket használat előtt alaposan fel kell keverni. A festést puhaszőrű, lapos ecsettel a fa szálirányában kell felhordani egy vagy két rétegben. Az egyes rétegek felvitele között legalább 2 óra száradási időt kell biztosítani. Egyes fafajtákból olyan színezékek oldódhatnak ki, amelyek a kívánt esztétikai hatást nagyon lerontják. Bizonyos fafajták késleltetik a festék száradását. Célszerű ezért előzetes próbát végezni. A különböző színek, a fa színének, szívóképességének, erezetének, a festés rétegvastagságának függvényében eltérhetnek a színkártyától. A különböző színek a fa alapszínének és szívóképességének függvényében eltérhetnek a színkártya színeitől, így minden esetben javasoljuk kis felületen próbafestés elvégzését. Festés után a szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal vízzel el kell mosni, mert a megszáradt festék már csak erős oldószerekkel (% vízzel. pl. nitróhígító) távolítható el.

Műszaki jellemzők:

  • Higíthatóság: Szükség esetén vízzel max. 3% vízzel.
  • Kiadósság: 9 m2, egy rétegben (0,75 literes kiszerelés)
  • Felhasználási idő: 2 év (5-25°C hőmérsékleten tárolva)
  • Száradási idő: 2 óra
  • Sűrűség: min %: 1, 03 g/cm3
  • Nem illóanyag tartalom: min. 32% (120°C/2 óra)

Tűzvédelmi előírások: IV. Tűzveszélyességi fokozatba tartozik. MÉRSÉKELTEN TŰZVESZÉLYES!

Veszélyesanyag tartalom: Etil-diglikol: 4-5%

Hatósági engedélyek: KERMI sz.: 2007/2-00322

Biztonsági előírások:

  • S2 Gyermekek kezébe nem kerülhet.
  • S23 A keletkező permetet nem szabad belélegezni.
  • S24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek