Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Melyik kültéri festéket érdemes választani?

Homlokzatfestéskor az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen festékekkel fog dolgozni. A kínálat meglehetősen széles, ami nagy pozitívum, hiszen minden igényre találhat megfelelő alternatívát. Ugyanakkor a bőség zavara miatt előfordulhat, hogy nehezen tud választani. Először is fontos tisztában lenni a homlokzatfesték funkciójával. Szükség van az épület esztétikai hibáinak eltűntetésére? Prioritást élvez az állagmegóvás? Nagy esély van rá, hogy mindkét kérdésre igennel válaszol, ez esetben pedig nagyon fontos, hogy a megfelelő fedőképességgel rendelkező kültéri festékek kerüljenek kiválasztásra.

Amit a kültéri festékekről tudni érdemes

A kültéren alkalmazható falfestékek nagyon sokféle kivitelben készülnek. Vannak például olyanok, amik kiváló páraáteresztőképességgel rendelkeznek, ez által biztosítva a falnak a szellőzést, emellett pedig a fal természetes nedvességháztartását is egyensúlyban tartják. Annak érdekében, hogy az épület állagát megóvja, érdemes olyan homlokzatfestékeket választani, amiknek ugyan magas a páraáteresztő képessége, ugyanakkor gyorsan megszáradnak. Ez azért fontos, mert ez esetben a festék kevésbé károsodik. Ezek a típusú kültéri festékek száraz időben is remekül tartják a nedvességet. A speciális igényektől függően választhat meszes vagy szilikát alapú, illetve szilikon bázisú homlokzatfestéket is. Sokan úgy vélik, hogy ez utóbbi rendelkezik a legtöbb pozitív tulajdonsággal, ugyanis kiválóan fed, jól szellőzik, de a víztaszító képessége miatt is jó választásnak bizonyul. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Baumit Dryvit kültéri festék