Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Metylan Normal tapétaragasztó

Webshop ár:

1.790 Ft (1.409 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Vonalkód: 4015000095266
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: H21
Cikkszám: 21
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.890 Ft
Gyártó:

Könnyû- és középnehéz papírtapéta ragasztására

Kiszerelés
125gramm
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Könnyű- és középnehéz papírtapéta ragasztására

JELLEMZÔI

20 perc alatt felhasználásra kész

Csomómentesen elkeverhető

Kiváló tapadás, jól korrigálható

Rendkívül kiadós

A száradást követően áttetsző

 

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Könnyű-, középnehéz és nehéz papírtapéták biztonságos ragasztására alkalmas, száraz klímájú helyiségekben, nedvszívó felületre. Átfesthető papírtapéták ragasztásához használjon nedvességálló

Metylan tapétaragasztót(pl. spezial, spezial instant, direct vagy secura). A Metylan normal cement- és mészálló, száradás után áttetsző. Tapétázó gépben is alkalmazható.

 

A FELÜLET ELÔKÉSZÍTÉSE

A nedvszívó felületnek megfelelően szilárdnak, simának, tisztának

és száraznak kell lennie. Felújításkor a szívóképességet akadályozó- és/vagy gyengén tapadó festéket

(enyves festék, mészfesték stb.) kaparjuk le. A régi tapéta Metylan tapétaleoldó segítségével

távolítható el, amely alkalmas a régi enyves festékek oldására is. A ragasztáshoz előkészített felületet feltétlenül alapozni kell, a jobb tapadás- és a szívóképesség csökkentése érdekében. Erre a célra első

sorban az előírt arányban hígított Metylan alapozót javasoljuk.

 

Nem szabad tapétázni nedves, salétromos, penészes felületre, amíg a kiváltó okokat meg nem szüntetik (pl. utólagos vízszigetelés).

A zsíros, olajos foltokat, a régi anilin festéknyomokat és a kátrány-maradványokat mechanikusan kell eltávolítani. A nikotin-, korom-, és kiszáradt beázási foltokat – megfelelő szerek alkalmazásával – le kell kezelni (izolálás). A repedéseket és mélyedéseket a megfelelő réskitöltő anyaggal töltsük ki, majd – az előírt száradási időt követően

a teljes felületet felületsimító glettanyaggal (pl.: Cereplaszta)simítsuk át. Ragasszunk fel makulatúrát (alaptapéta) az így előkészített falfelületre. Makulatúracsík alkalmazása esetén fontos a szélek átglettelése, nehogy átüssenek a tapétán. Ügyelni kell arra is, hogy a tapéta illesztések a makulatúra csík közepére essenek.

Ha a papírtapétát a szélek átlapolásával, és nem pontos illesztéssel ragasztjuk a falra, nincs szükség

makulatúra alkalmazására.

 

A RAGASZTÓ BEKEVERÉSE:

A doboz teljes tartalmát – állandó keverés mellett – folyamatosan adagolva, az előre kimért, tiszta, hideg vízbe szórjuk (lásd keverési táblázat), és keverőfával alaposan átkeverjük. Rövid pihentetés után, 2-3 perc elteltével a keverést megismételjük, majd kb. 20 perccel később a ragasztót ismételten, csomómentesre keverjük.

 

A Metylan normal tapétaragasztó most már felhasználásra kész.

Figyelem:

ha a ragasztót túlhígítjuk, nem lesz megfelelő a tapadás és a tapéta leválhat a falról.


 

 

FELHORDÁS

A ragasztót – kenőkefével vagy korongecsettel – egyenletesen hordjuk fel a tapétacsík közepére hosszanti irányban, majd terítsük szét a szélek felé úgy, hogy a ragasztó mindenütt, egyenletesen lefedje a hátoldalt.

A Metylan normal tapétázógéppel is felhordható. Ezt követően a tapétacsíkot összehajtjuk, majd puhulni hagyjuk a gyártó előírásainak megfelelő ideig. Elegendő puhulási idő után a tapétát ütköztetve kell felragasztani, majd hengerrel, műanyag tapétázó spatulával vagy kefével a tapéta alá szorult levegőbuborékokat felülről lefelé, középről a szélek irányába kisimítjuk.

 

FONTOS TUDNIVALÓK

A ragasztó kiadóssága függ a tapéta szerkezetétől, az alap szívóképességétől és felületi simaságától.

A tapétázás során tartsa be a tapéta- vagy falburkolat gyártó utasításait! +15 °C alatti hőmérséklet esetén ne végezzen tapétázási munkákat! A ragasztó áttetszőre szárad. A friss ragasztó a munka eszközökről és a tapétáról vízzel lemosható, illetve nedves szivaccsal letörölhető.

 

Figyelem: a por alakú Metylan tapétaragasztók elkészítésekor mindig 1 vagy több doboz tartalmát kell egyszerre bekeverni. Ha ugyanis csak részmennyiségeket keverünk be, azokban a por alakú alkotórészek aránya más és más lehet (fajsúly különbségek), ami eltérő ragasztóminőséggel párosulhat. További probléma ebben az esetben a pontos vízadagolás betartása is.

MÛSZAKI ADATOK

Összetétel:

kiváló minőségű metil-cellulóz

Oldhatóság: hideg vízben, kb. 20 perc alatt

A vizes oldat pH értéke: semleges (pH= kb. 7)

Az oldat színe: áttetsző

Az oldat állaga: gélszerű

 

KISZERELÉS

125 g papírdobozban

 

TÁROLÁS

Eredeti csomagolásban, +5 °C felett, száraz és hűvös helyen.

 

FELHASZNÁLHATÓ

Az előírt tárolás mellett a dobozon feltüntetett ideig.

EGYÉB INFORMÁCIÓK

A dobozt csak akkor tegye a hulladékgyűjtőbe, ha teljesen üres ,és

nem tartalmaz anyagmaradványokat. A megkötött ragasztó háztartási hulladéknak minősül. A Metylan normal tapétaragasztó csak a termékismertetőben feltüntetett területeken használható fel.

 

A termékparamétereket gyakorlati tapasztalataink, illetve mérési eredményeink alapján adtuk meg. A tapétázás során tartsa be a tapétagyártó utasításait! A fogadó felületek és a tapéta sokfélesége miatt – a pontos keverési arány megállapítása érdekében – próbaragasztást javaslunk a munka megkezdése előtt.

Felhasználás helye Beltéri
Felhasználás szerint Tapétázáshoz
Higítás Víz bázisú

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.