Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Sadolin SAMBA selyemfényű parkettalakk

Webshop ár:

5.090 Ft (4.008 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Vonalkód: 5904078084229
(2)
Gyártó cikkszám: 5128936
Cikkszám: 5738
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.890 Ft
Gyártó:

Rendkívűl jó kopásállóságú parkettalakk.

question_markSzín
Színtelen
Liter
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Javasolt bevonatrendszerek:

Elsô lakkozás:

 • 2-3 réteg Sadolin Samba

Felújító lakkozás:

 • 1-2 réteg Sadolin Samba

Natúr, kezeletlen vagy erôsen kopott parketta, padló lakkozása:

Felületelôkészítés, felhordás:

Felhasználás elôtt egybefüggôen távolítsuk el a lakk felületérôl az esetleges bôrréteget és a lakkot alaposan keverjük fel. Lakkozás elôtt a felületet elô kell készíteni. A lakkozandó felületnek száraznak, portól, viasztól és szennyezôdéstôl mentesnek kell lennie. A korábban már lakkozott, ép vagy legfeljebb kissé kopott lakkréteget egyenletesen csiszoljuk meg. Az erôsen kopott lakkréteget gépi csiszolással el kell távolítani.

Használat: A fáig csiszolt felületet Sadolin Samba lakkal vonjuk át. A parkettlakk felhordásátecsettel,

kefével vagy hengerrel végezhetjük. A teljes száradás után a szálfelhúzás eltüntetésére finom papírral enyhén megcsiszoljuk, majd a felületet alaposan portalanítjuk. A lakkot általában nem kell hígítani. Ha szükséges, 5-10 %-ban Szintetikus Hígítóval hígítható. Az egyes rétegek felhordása között szobahômérsékleten 5 óra száradási idôt kell biztosítani. Az eszközöket szintetikus hígítóval tisztíthatjuk. A lakkozott felület teljes átkeményedés után (kb. 2 nap múlva) vehetô igénybe. Nagyobb igénybevételnek kitett helyeken (tornaterem, táncterem) legalább 15 napot kell várni. Kopott, rossz állapotú parketta esetén javasolt alapozó használata is (pl.: Supralux Gemini Tivinil).

Használat:

A Sadolin Samba lakkot használat előtt rázza fel alaposan. Két-három réteg lakk felhordását javasoljuk. Olajos fákat, pl. teakfa felületét a csiszolás után rögtön alapozni kell. A vegyi anyaggal kezelt fát a gyártó javaslata szerint kell kezelni!

Felépítés:

Oldószeres kötôanyag bázisú, kiváló minôségű pigmentet és töltôanyagokat tartalmaz.

Műszaki jellemzők:

 • Sűrűség, g/liter: 1700.
 • Kiszerelés: 0,75 L; 2,5 L
 • Színválaszték: színtelen (selyemfényű és magasfényű változatban)
 • Felhordási módok: ecsettel, kefével, hengerrel.
 • Hígítás: Nem kell; szükség esetén: H-100-as szintetikus hígítóval.
 • Eszközök Tisztítása: Supralux Szintetikus Hígítóval
 • Kiadósság: 11-14 m2/L/réteg
 • Igénybevétel: a lakk átkeményedése után kb. 2 nap múlva
 • Átfesthetô: önmagával, min. 5 óra múlva
 • Minôségmegôrzési idô: 60 hónap
 • Alkalmazási Körülmények: +15°C és +30°C között

Vélemények

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2020. 06. 20.
Egy fontos dolgot még megjegyeznék!
Gyakran hallom, hogy csak 1-2 évig őrzi meg a szavatosságát. Legutóbb 5 évig(!) állt a polcon egy olyan doboz, amiben már kevesebb, mint a fele volt. Felbontás után azt tapasztaltam, hogy egy vastag hártyaréteg keletkezett a felületén. Ezt szépen óvatosan, egyben el lehetett távolítani és a maradék lakk használható volt. Nem vettem észre különbséget sem a használat során, sem a végeredményen.
A teteje jól rá volt nyomva, természetesen, hogy ne kapjon levegőt.
Ezt egyébként más Sadolin termékekkel kapcsolatban is tapasztaltam már. A vastaglazúr esetében fordult elő, hogy kicsit hígítani kellett.
|
2020. 06. 20.
Bútorok lakkozásához használom. Nagyon szép fénye van és a kopásállósága is nagyon jó. Nyitórészek környékén kevésbé sérülékeny a bútor, mint más lakkal. Kerti padokat is lakkoztam már vele. Olyanokat, amelyek jórészt fedett helyen vannak, csak bográcsozás, grillezés, szalonnasütés alkalmával rakjuk ki őket. A napfényt jól bírja, de úgy vettem észre, hogy a nedvességek kevésbé szereti. Egy-két alkalommal áztak már el a padok. Eddig még nem lett semmi bajuk, csak olyan érzés volt, mintha a fa vett volna fel valamennyi nedvességet. Egyelőre azonban ugyanolyan szépek. Kicsit drága, de kiváló termék és hosszú távú védelmet nyújt.