Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

SilikatColor Homlokzatfesték (III. színcsoport 2) 5 Liter

Webshop ár:

51.690 Ft (40.701 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 2553053L
Cikkszám: 9860
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.290 Ft
Gyártó:
question_markSzín
Liter
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Baumit SilikatColor - III. színcsoport (2-re végződő színek)

szilikát homlokzatfesték

A Baumit SilikatColor egy időjárásálló ásványi alapú homlokzatfesték. Kötőanyaga káli-vízüveg, így nem éghető, nagyon jó pára-, és CO2 áteresztő. Víztaszító tulajdonságával együtt koszolódásra is kevésbé hajlamos. Felhasználásra készen kapható, könnyű a feldolgozása, feszültségmentesen szárad és nem képez filmréteget. Homlokzatok, régi és új ásványi ill. szerves alapfelületek (vakolatok és simítótapaszok), betonfelületek védelmét és esztétikus megjelenését biztosítja, a Baumit Life paletta 654 színében kapható. Kimondottan javasolt a használata a műemlék felújításoknál. Kül- és beltérben egyaránt felhasználható. Kiváló páraáteresztésének köszönhetően kifejezetten ajánlott Sanova felújító vakolatok befejező rétegeként.

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

A termék a következő felületeken használható sikerrel:

  • „ dörzsölt mész, mész-cement és cementvakolatokra
  • „ beton és egyéb ásványi alapra
  • „ (régi) jól tapadó, ásványi szilikát és diszperziós, színes festékre és vakolatokra

Korlátozottan alkalmas (próbafelületet készíteni):

  • „ mészvakolatokra (a karbonosodásra figyelni!)

Ne alkalmazza a következő felületeken:

  • „ mészvakolatokra- és festékekre
  • „ gipszes vakolatokra-, felületekre
  • „ lakk-, olaj-, enyves festékre és műanyagra
  • „ rugalmas diszperziós bevonatokra
  • „ fémre
  • „ fára

Az alapfelületről mechanikus úton távolítsa el a málló, kiálló részeket, a rosszul tapadó, kopott ásványi eredetű réteget, az esetleges kivirágzást. Ha felületben hibák vannak, azokat helyileg üvegszövettel, megfelelő tapasszal korrigálja (például Baumit StarContact). Ha a felület krétásodna, vagy erősen porlik, Baumit SanovaPrimer vakolatszilárdítóval kell megerősíteni. Lakk- és olajréteg, enyves festékmaradványok lemaratása után, valamint a leválasztó olaj maradékok eltávolításához használjon gőzsugarat a felület megtisztítására. A gőzsugár hatékony lehet a penészes vagy elalgásodott felület gondozására is, de erre speciális tisztítószert is alkalmazhat, amilyen például a Baumit SanierLösung/FungoFluid felújító oldat. Ha szennyeződések találhatóak az alapfelületen, Baumit ReClean tisztítószerrel megszabadulhat tőlük. A felület erős vagy egyenetlen nedvszívó képessége esetén kezelje azt elő MultiPrimer mélyalapozóval. Régi homlokzati hőszigetelő rendszerek felújításánál először használjon kiegyenlítő és megerősítő rétegként alkalmas tapaszanyagot, és a vakolatot üvegszövet háló beágyazásával hordja fel.

A termék alkalmazása

A Baumit SilikatColor felhordásának megkezdése előtt győződjön meg róla, hogy az alapfelület megfelelően előkezelt, száraz és kötött. Első rétegként a felületet 10-15 % vízzel hígított festékkel teljesen fesse át alapozásként. 12 órával ezt a festést követően fesse át további egy vagy két rétegben a felületet SilikatColor festékkel. Ebben a fázisban csak annyi vizet adjon hozzá, amennyi az optimális feldolgozási konzisztencia eléréséhez feltétlenül szükséges. Minden munkafázis között 6 órás száradási időt iktasson be. Egyenletesen, megszakítás nélkül dolgozzon. A termékhez semmilyen más anyagot ne adjon hozzá. A Baumit SilikatColor ecsettel, hengerrel és egy arra alkalmas airless-géppel szórással hordható fel. A hígítás mértékét az anyag konzisztenciájának és az alapfelület nedvszívó képességének függvényében kell megállapítani.

Rétegfelépítés:

„ 1 x Baumit SilikatColor festék 10-15 % tiszta vízzel hígítva (teljes fedéssel!)

„ 1 x Baumit SilikatColor festék (max. 5 %-ig hígítható).

Felhordás airless-készülékkel (pl. Graco UM II 795 PC):

„ Fúvóka: LL315

„ Nyomás: 80 bar

„ Szűrő: 60

„ Hígítás 0%

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +8 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. Óvja a munkafolyamat közben és a kötés ideje alatt a felületet az időjárás viszontagságaitól, a napsugárzástól, erős széltől, esőtől, például állványvédő háló használatával. A szilárdulást és a kötést a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegye figyelembe a többi munkamenet szempontjából. Magas nyári hőmérséklet esetén különösen vigyázzon a felület megégésével, a lassú kötés viszont egyenetlen színárnyalatot eredményezhet.

A normálnál magasabb nedvességterhelésnek kitett homlokzatok esetében gondoskodjon algásodás és penészedés elleni védelemről.

Ügyeljen rá, hogy az egész épületre egyszerre rendelje meg a teljes anyagszükségletet, hogy minimalizálja a színeltérések kockázatát. Ha mégis különböző gyártási tételhez tartozó termékkel dolgozik, felhasználás előtt mindenképpen keverje össze az anyagot.

Az egyes színárnyalatok különböző TSR-értékei kis mértékben befolyásolják feldolgozás és az előkészítés módját, érdeklődjön a részletekről.

Munka közben a szemeket, a bőrt és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvni szükséges. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal le kell mosni bő vízsugárral, ne várjon a száradásig. A szerszámokat és készülékeket használat után azonnal mossa el tiszta vízben.

Tárolás

Hűvös, fagymentes helyen, napfénytől védve bontatlanul tárolható; felhasználható gyártástól számított 12 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Felhasználás helye Kül-és beltéri
Felhasználás szerint Homlokzatra
Fényesség Matt
Festék fajta Homlokzatfesték
Festék típusa Szilikát
Higítás Vizes bázisú
μ-érték kb. 40 - 60
Szárazanyag tartalom kb. 65 %
Sűrűség kb. 1.6 kg/dm³
Színpaletta Life - anorganic (2-9)
Anyagszükséglet kb. 0.3 - 0.35 l/m² két rétegben, beleértve az alapozást is
Kiszerelés 5 l/vödör, 64 vödör/raklap = 320 l
Összetétel Ásványi kötő- és töltőanyag, színes pigmentek, szilikátok, adalékszerek, víz.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.